Skip to content

Another Eden Review – More than a Pretty Face – Droid Gamers

1 de april de 2021

En annan Eden är en JRPG som utstrålar kvalitet. Oavsett om du är ett fan av konststilen, dialogen eller den knäppa musiken är det uppenbart att detta inte var ett bråttom projekt.

Med det sagt är det lätt för ett spel att förstöra alla de kvaliteter som nämns ovan genom att förlita sig på Gacha. Det bästa sättet jag kan beskriva Gacha är ett system som kräver blind lycka för att spelaren ska få vad de vill ha.

Är Another Eden full av Gacha?

Jag kan bekräfta att det finns ett tillkallningssystem som kräver blind lycka för att du ska få de karaktärer du behöver. Men jag tror inte att detta kommer att förstöra upplevelsen.

Jag kan säkert säga att Gacha-systemet inte förstör det övergripande spelet eftersom Another Eden beskriver sig själv som berättelsesdriven. Spelet kan inte drivas av berättelsen om du behöver blind tur för att komma vidare.

Ja, det finns områden eller chefer som även ditt bästa fyrstjärniga team kommer att kämpa med, men jag känner att det är poängen.

Att bara prata om en aspekt av Another Eden gör inte spelet rättvisa. Historien är vad som skiljer denna JRPG från publiken. Okej, det kan använda ett Gacha-system som många andra, men det här systemet är mycket mer generöst än andra. Det tårar linjen med att vara fri att spela, men du kan spendera om du vill.

Nog om Gacha, berätta om spelet!

Jag kunde inte vara lyckligare att göra det! Det tar mycket för att ett mobilspel ska locka mig och få mig att fortsätta spela i timmar i rad, men Another Eden gör det underbart.

Historien är inte komplicerad, så du behöver inte läsa varje enskild dialog. Men om du läser eller pratar med slumpmässiga NPC, belönas du ofta med några humoristiska rader här och där.

Förutom att nämna den engagerande historien finns det också vacker grafik, gripande ljudspår och intuitiva pekreglage. Många RPG är luriga eller irriterande att använda under långa perioder, men Another Eden har en naturlig känsla.

Huvudberättelsen berättas väl och levereras i bra takt. Du spelar som Aldo, en byvakt vars syster har kidnappats av djurens kung. Det är upp till dig att rekrytera ett band med skickliga krigare och ta ner Beast King innan han förstör världen.

Rekommenderar jag det här spelet?

Absolut. Jag har flera anledningar till varför jag tycker att det här spelet är värt din tid, men vad har du att förlora? Många RPG är fulla av Gacha och PvP som spädar poängen med att spela ett spel. Om det finns enheter som du kan leka som är starkare än alla andra, vad är poängen med att ens spela?

En annan Eden kringgår allt detta inaktuella nonsens och ger dig en historia. Inte bara en grind att mållöst spendera mot, utan en faktisk poäng att sitta ner och spela. Om du letar efter PvP-saker får du inte det här spelet. Det finns gott om RPG där ute som passar dina behov, jag är glad att jag har hittat en som passar min.

Du kan fatta dina egna beslut om huruvida du älskar Gacha eller inaktuell PvP-strid. Men jag rekommenderar ändå att ladda ner Another Eden, bara för att det är något med det som jag tycker är svårt att lägga ner.