Skip to content

Dr Mario World Review: Långt under Nintendos vanliga standard – Droid-spelare

31 de mars de 2021

Många spelare håller Nintendo högt jämfört med andra utvecklare genom åren. Men om Dr. Mario World är ett tecken på de kommande sakerna, är det rättvist att säga att de kommer att förlora mycket respekt.

Långt under förväntningarna

Var börjar jag med den här? Det finns så många match-tre-spel i Play-butiken att för att sticka ut måste du göra något annorlunda. Nintendo lyckades göra något annorlunda, de gjorde match-tre-systemet ännu värre.

När du placerar ett piller tappar det långsamt från skärmens botten mot toppen. Även om du fortfarande kan manipulera det så länge du inte drar pillret uppåt. Det betyder att du kan placera ett piller i ett tätt mellanrum och sedan rotera det i ett omöjligt utrymme.

Spel är tråkigt

Mina grepp är med alla delar av piller placerar och roterar systemet. Du kan dra och låta flera piller falla i taket, men de kan trycka och påverka varandra.

Vilket jag inte har något emot eftersom det är vad som skulle hända i verkligheten, men varför kan du sedan rotera piller i sista sekunden? Det verkar konstigt att piller påverkar varandra medan de faller, men de kan klämma igenom varandra för att roteras.

Detta är bara mindre punkter till mitt huvudargument. Själva spelet är tråkigt, inaktuellt och faktiskt inte roligt. Spelet har Mario, Bowser och olika andra kända ansikten, men de säger inte ens ett ord.

PvP-sektionen är ett annat område som låter spelet gå ner. Du gör matcher och attackerar den andra spelaren för att öka storleken på deras spelutrymme. Men det finns inga varningar och ingen tid att reagera.

Många gånger var jag millisekunder från att göra en match själv när hela mitt spelbräda hoppar och det finns inget jag kan göra förutom att förlora. Detta gör hela onlineupplevelsen frustrerande och opålitlig. En sekund vinner du, sedan blinkar du och matchen du försökte få flyttade och förstörde hela brädet.

Rovdjur

Jag granskade nyligen ett spel som hade lön för att vinna aspekter och jag kritiserade det inte så mycket. Detta beror på att det övergripande spelet var roligt och inte förstördes av det faktum att jag var tvungen att betala för att bli bättre eller ha mer kul.

I Dr. Mario World måste jag betala för att spela online igen. Jag valde Bowser eftersom de första 20 nivåerna jag var tvungen att spela som en stum Mario. Lite visste jag att detta val var permanent och nu sitter jag fast som en tung karaktär. Hans attacker online tar så lång tid att jag ofta nästan besegras innan jag attackerat motståndaren en gång.

Åh, men oroa dig inte, ett topptips i spelet är att prova andra karaktärer för att se vem du gillar. Bra att det kommer att kosta mig 40 ädelstenar att prova lyckan med en annan karaktär. Eller så kan jag ha tur och få skicklighetspoäng för Bowser igen!

Spelande och orättvist

Hade spelet berättat för mig att karaktären jag valde är en jag sitter fast med, skulle jag nog inte ha valt Bowser. Hade spelet tillåtit mig att prova några karaktärer innan jag fattade ett permanent beslut, hade jag antagligen inte valt Bowser.

De utformade spelet för att ge dig en dålig tid med lösningen på din elände bara en låda bort. Det här är de rovliga metoder som alla spelare bör känna till, de vilseledande och onda metoderna som används av stora spelutvecklare för att uppmuntra dig att spendera några extra pengar.

Det är vettigt varför de inte skulle anpassa det här spelet för att passa de nya lagarna i Belgien. För om de gjorde det skulle de förmodligen ha ett anständigt gratis spel där spelare inte skulle behöva spendera några pengar för att njuta av det. Något som cheferna på Nintendo inte kan låta hända till varje pris!