Skip to content

Heroic – Magic Duel Review: Another PvP Battler – Droid Gamers

2 de april de 2021

Jag har spelat en hel del PvP auto-battlers, så jag har en bra uppfattning om vad som är bra och vad jag ska undvika. Många av oss vill se spel belöna spelare med den tid de lägger in, snarare än beloppet.

Med det sagt, gör Heroic – Magic Duel göra tillräckligt annorlunda för att undvika de rovliga metoderna för de flesta mobilspel där ute.

Kort sagt, ingen …

Jag tror att det är mycket att önska om du hoppas att ett PvP-spel skulle komma ut och det inte finns lön för att vinna aspekter. Det verkar vara en given nuförtiden, i stort sett alla nya mobilspel.


Det som irriterar mig särskilt med Heroic är den stora mängden ”valfria” extra att köpa. Det finns dina traditionella två typer av valutor i spelet, guld och ädelstenar. Dessutom finns det individuella kistor och karaktärskort att köpa. För att avsluta allt, varför inte köpa ett startpaket som har en blandning av alla de ovan nämnda?

Detta är ingen kritik med Heroic, jag har samma känslor för varje enskilt mobilspel som erbjuder en så dum mängd valfria inköp.

Ett positivt jag kan ta med en nypa salt är remissystemet. Om du hänvisar vänner och de spelar spelet tjänar du poäng som låser upp kistor omedelbart. Detta fixar inte alla mina grepp, men jag gillar idén!

Nog Gacha, hur är det med spelet!

Gameplay är din typ av trefältiga slottförsvarstyp. Du och fienden har en portal att skydda, förstör fiendens portal kommer att vinna dig spelet.

Du kan leka i enheter som kräver olika antal energi att leka i. Dessutom, var 30: e sekund kan du ringa in gudkrafter som har en rad olika effekter.

Det finns en mängd kort att samla in och sedan uppgradera. Du använder runor för att uppgradera kortens grundläggande statistik som skador och hälsa. Men du kan också samla in kopior av kortet för att jämna ut det, vilket också ökar statistiken.

Är det allt?

Det verkar så. Jag kommer att erkänna, jag spelade bara Heroic – Magic Duel i två dagar eller så, men striden förändrades inte. Ja, nya karaktärer kräver att du provar olika enheter för att stoppa dem, men den övergripande känslan var densamma.

Antingen vann jag lätt genom att spamma fler enheter än vad min motståndare kunde. Eller det exakta motsatsen händer där min spawn överskrids och jag inte kan göra något åt ​​det.

För ett spel som skryter om att vara ”strategidriven” får du lite tid att göra någon riktig strategi. I ett tidigt skede av en match, om du väntar några sekunder på att leka i en stark enhet, kan din motståndare omedelbart döda den.

Detta lämnar en sur smak i munnen eftersom det känns billigt. Ja, du kan försöka beta och byta motståndare, men de verkar rikta sig mot de stora starka killarna.

Därför är den perfekta strategin att skräppost billiga enkla enheter i början. Sedan när spelet går i dubbel energi, skräppost massor av tankenheter. Att ha massor av billiga enheter i alla spel är lätt för fienden att torka av dem på en gång. Om du försöker vänta med att spara till starka enheter i början kommer de att överträffa dig på nolltid.

Slutord

Det är svårt att hitta exakt vad jag inte gillar med det här spelet eftersom jag tyckte om min tid att spela det. Jag tycker bara att filerna är för små för att någon riktig strategi ska kunna ske.

När du väl har en enhet förbi halvvägs kan du leka enheter från halvvägs i vilken fil som helst, vilket ger väldigt lite tid att reagera. Jag är säker på att med en uppdatering eller två kommer de att balansera striden för att inkludera mer strategi.

Kommer jag att vänta på att de ska göra det? Definitivt inte.