Skip to content
PS5

Nu när vi känner till PS5- och Xbox Series X-designen, låt oss prata om det

21 de februari de 2021

Vi har bara sett några bilder av både PS5 och Xbox Series X och ingen av oss som utgör VidaExtra-teamet är designexperter, men det är tydligt att vid denna punkt börjar var och en av oss ha preferenser och första förnimmelser som ett resultat av vad som sågs.

Med detta mycket tydliga och medvetna om att de mest förnuftiga analyserna på konsolerna, inklusive deras design, kommer att komma i sinom tid, har vi beslutat att reflektera här våra första heta åsikter om hur nya generationens konsoler ser ut. Debatten är öppen, memes med utseendet på PS5 har varit många och väldigt roliga och kommentarerna är alla för att berätta vad du tycker om båda designen.

R. Marquez

Mellan flamboyance och pomposity. Just där ser jag designen av den nya PS5, som en av de byggnader som överraskar från utsidan men som sedan visar sig vara ett syndios som är mer fokuserad på konstnärligt uttryck än funktionalitet på insidan.

Jag kommenterade det för några dagar sedan i sammanställningen av saker som vi frågade av den nya generationen bortom grafik, jag föredrog en långvarig nyttjandeperiod än en vacker design och kom från det tvivelaktiga ps4 vent, det skrämmer mig det PS5 ta samma väg.

Det återstår att se mer i djupet och från alla vinklar, men den trånghet det presenterar och de blyga övre ventilationshålen inbjuder mig inte att drömma om en maskin som inte överhettas. Ännu mindre om det är utrymme att dra i maskinen horisontellt istället för vertikalt.

Sedan finns det designen, och där är den en fråga om smak. Min berättar att rengöring av alla de små spåren alltid är tandvärk, att vitt ska lämnas till läkarna och att satin redan i tidigare maskiner har visat sig vara en magnet för damm.

Jag föredrar mycket Xbox Series X-designen. Där är min enda rädsla om de övre luckorna kan vara ett problem på skitnivå, men annars verkar det mycket mer elegant och överensstämmer med linjen som Microsoft har i sina senaste design. De är som natt och dag.

Jarkendia

Jag kunde inte ha gillat PS5- och Xbox Series X-designen mer, Jag kommer att göra det klart från början. Jag gillar att både Sony och Microsoft har riskabelt för att erbjuda något annat och framför allt att skilja mellan varandra: tornet som ser ut som en Xbox-dator och den futuristiska och kurviga designen på PS5.

Jag vet inte hur jag ska ordna dem på hyllan när de säljs, men alla vet det svart och vitt kombinerar perfekt, så jag har inga problem om jag sätter ihop dem. Det enda som oroar mig är frågan om ventilation i Sony-konsolen, eftersom de från Redmond redan gjorde det klart att Xbox Series X skulle vara mycket förberedd i detta avseende. Och vi kan inte ignorera vad som händer med PS4 Pro, än mindre på nivå med stratosfäriskt ljud …

Här är de bästa PS4-spelen

I Extra Life Här är de bästa PS4-spelen

Delvis ser jag logiskt den riktning som varje företag har tagit, eftersom alla vet att eftersom Phil Spencer är vid rodret på Xbox har han valt enande mellan Xbox och Windows. Du måste bara se vad som har uppnåtts med Xbox Play Anywhere. I slutet Xbox Series X kommer att vara som att ha en dator hemma, nästan bokstavligen … eftersom det enda som saknas är det officiella stödet i stort (utan krångel, som i Xbox One) av tangentbordet och musen i alla spel som kommer ut på PC och Xbox. Här gillar jag också stödet för externa SSD: er, som om minneskort det var. Jag hoppas bara att pris och kapacitet följer med.

Å andra sidan överraskar Sony med en futuristisk design av det mest riskabla som övertygar mig mer estetiskt, lika mycket som det ser ut som en ny generation router kunna flyga ut ur rummet i det minsta du går vilse.

Det är roligt för båda konsolerna har presenterats vertikalt Och det enda jag använder i den positionen är min Xbox One X. Det jag inte gillade, så mycket som det verkar logiskt med tanke på den nuvarande trenden, är att det kommer att finnas en modell utan en blu-ray-läsare. Microsoft har redan gjort det med sin Xbox One S All-Digital Edition för att förstärka sin Xbox Game Pass-tjänst, främst. Och jag skulle inte vilja ha någonting som efter några år lämnade det fysiska formatet.

Xbox-serien x

Frankie MB

De säger att det finns färger för smak, och sanningen är att när det gäller design är de nya Microsoft- och Sony-konsolerna dag och natt: Xbox-serien x satsar på nykterhet, enkelhet och absolut minimalism, vilket verkar ha ett ganska praktiskt syfte när det gäller ventilation PS5 berättar redan för oss att du inte vill gå obemärkt förbi, omsluter vad som verkar vara en traditionell, kantfri form med två böljande ark som ger det en extra karaktär.

Även om spelkatalogen är det som verkligen räknas, erkänner jag det Jag föredrog alltid konsoler att ha en design med karaktär. Med tillräcklig personlighet och magnetism för att hitta sin plats istället för att vara blygsamt kamouflerad med dekorationen. Och i det avseendet har PS5 striden vunnit. Men kommer naturligtvis ljudet av dess ventilation att följa med oss ​​i spel? Utan att ha dem framför mig, ger det mig intrycket att Microsoft har tagit hänsyn till det lite mer.

Här är de bästa Xbox One-spelen

I Extra Life Här är de bästa Xbox One-spelen

Sony ville uppmärksamma presentationen av sin nya konsol och han har lyckats. Räknar naturligtvis med en fördel på sex månader för att generera en viss förväntan jämfört med en Xbox som praktiskt taget hade alla korten på bordet i december och att den i juli tar ordet igen så snart dess förslag.

Som sagt, jag hoppas att det finns åtminstone ett alternativ till färgen på PS5: Jag har haft andra helt vita system och i avsaknad av att känna till materialen ser det ut som att det måste torkas mer än räkningen. Vilket inte betyder att åtminstone för mig är debatten kring designen vid en annan punkt: DualSense kontra den nya Xbox-kontrollen. En handkontroll med ett toppmodernt vibrationssystem och symmetriska pinnar eller den ständigt pålitliga Xbox-kontrollen, som görs ännu mer mångsidig med tillkomsten av molnspel?

PS5

Jonathan Leon

En konsol måste redan vara ful för att den ska se ful ut för mig. Jag säger inte att PS5 är en oöverstiglig skräck, men maskindesign lämnar mig sällan en sådan obehaglig känsla.

Jag bryr mig vanligtvis aldrig för mycket. Xbox Series X gav också mycket att prata om på grund av att det praktiskt taget är ett datortorn, men inom vad som passar (om den här behoven passar någonstans) det är en enkel och nykter design. Det känns som att allt är på sin plats.

I alla fall, Den PS5 som ser ut att ha på sig en öppen nacke som om det är Dracula skadar min syn. Det finns så många saker som jag tror är kvar i den designen. Kanske beror det på att jag gillar de minimalistiska och dolda snarare än de galna formerna, mer typiska för spekulativa fotomontage än någonting annat, men det tar mig att vänja mig vid den nya Sony-maskinen.

Ännu värre, och detta gäller även Xbox Series X, Jag kan inte tänka mig att sätta dem horisontellt. Jag har aldrig gillat att sätta mina konsoler upprätt, men det verkar som att i denna generation är båda utformade på det sättet. Som om de försökte locka alla ögon i rummet till saken. Som sagt, personligen föredrar jag diskreta saker.

Xbox-serien x

Sergio Cejas

Jag vet inte om det var kärlek vid första anblicken, men sanningen är det Jag blev mycket förvånad (för gott) när jag först såg designen av Xbox Series X och igår kväll PS5. När det gäller Sony-konsolen förväntade jag mig något som skulle fortsätta i linje med sina föregångare, till exempel en slags nästan fyrkantig eller rektangulär svart låda. Det är kanske därför jag först gillade det så mycket, satsa på något så annorlunda.

Problemet som jag ser är att det ger mig en känsla av att det är alltför enormt och ovanför mig Jag ska inte placera konsolerna vertikalt, så där går vi fel. Dessutom litar jag inte riktigt på den bas som den är fäst på, så jag måste se hur det är personligen för att se om greppet är riktigt bra.

Ändå på grund av brist på plats på den plats där jag spelar (särskilt med dessa åtgärder) troligen kommer du att placera den horisontellt, så jag måste se hur mycket det upptar innan jag väljer en eller annan position. Y kylningJag korsar fingrarna för att det inte låter som en turbin som det ibland gör med Sonys nuvarande hemmakonsol.

Tvärtom, det problemet ger mig inte intrycket att det kommer att finnas i Xbox Series X. Naturligtvis verkar Microsoft-maskinen vara utformad för att placeras huvudsakligen vertikalt, men åtminstone i det här fallet dess storlek är mindreSå jag tror att jag skulle kunna göra plats för det någonstans. Å andra sidan, även om dess design är mer minimalistisk, gillar jag hur det är i allmänhet eftersom det också det skiljer sig från de tidigare skapelserna av Redmond.

Hur som helst, för mig spelar designen bara roll först när du funderar på var du ska placera konsolen och göra en Tetris i ditt rum, men över tiden går till en sekund platt helt för det som verkligen betyder något för mig är spel. Utöver det har Sony hoppat på vagnen att satsa på en modell endast i digital och jag är mycket frestad att ta den väg som alltmer finns i branschen, trots att jag alltid har älskat det fysiska formatet.

Alex CD

Min första tanke när jag såg layouten på PS5 igår kväll i full direkt var ”vilken konstig sak”. Jag antar, som många, det fångade mig helt ovakt. Det kunde ha varit en falsk design som fans gör innan den verkliga avslöjas. Vanligtvis tenderar de att vara väldigt futuristiska och med något konstiga former, skillnaden är att den här gången var verklig.

Jag vet inte om jag gillar det mycket, lite eller nästan ingenting. Först inte mycket, men när timmarna har gått och jag har sett fler bilder är sanningen att det inte är så illa. Men naturligtvis är det att Xbox-serien x det är en långsträckt kub. Kommer därifrån och tar också hänsyn till familjens mönster PS4 sanningen är att jag förväntade mig något mer nykter och mindre främmande från Sony, saker och ting som de är.

Utseendet på Xbox-serien x Det är åtminstone elegant, det råder inget tvivel om, och kanske är det lättare att associera det med en dator än i fallet med PS5. Med det sagt är det också sant att det finns mycket galna stationära datorer med vilka PS5 Jag kunde matcha utan alltför mycket besvär. Vad jag ska göra är att det redan från början är klart för mig PS5 skriker ”Jag är en spelmaskin” och Xbox-serien xIstället, något som ”Jag är en konsol men hej, jag kan vara vad du vill.”

I alla fall är önskan att redan ha båda och att prova alla sina spel enorm.