Skip to content
RPG

Samling av SaGa: Final Fantasy Legend recension – troget remasterade klassiker

3 de mars de 2021

Samlingen av SaGa: Final Fantasy Legend innehåller tre klassiska titlar: Final Fantasy Legend, Final Fantasy Legend II och Final Fantasy Legend III, som alla ursprungligen släpptes på Game Boy för cirka 30 år sedan. Samlingen rymmer trogna rekreationer av varje spel med några välbehövliga livskvalitetsförbättringar för en modern publik och hastighetsförstärkningar till makten genom den långsamma slipningsprocessen.

Även om Collection of SaGa: Final Fantasy Legend delar Final Fantasy-namnet, har hela SaGa-serien olika spelmekaniker och förgreningshistorier som skiljer det från andra Final Fantasy-spel. För spelare som är nya i Final Fantasy Legend-serien kan du förvänta dig turbaserad strid, unika karaktärsanpassningsvägar och ett underbart soundtrack komponerat av Nobuo Uematsu.

Jag är en ivrig Final Fantasy-fan, men helt ny på Legend of Final Fantasy, så jag började mitt genomspel med första inträde i serien. Men jag insåg genast hur mycket moderna spel håller spelarnas händer och fann mig själv önskar någon form av handledning.

Final Fantasy Legend började med att låta mig välja en karaktärsklass, men berättade för mig inget annat än vad de heter. Detta ledde till att jag blindt valde att bli en Wererat. Var detta ett bra val? Jag är fortfarande inte säker, så inte långt efter åt jag lite kött och blev till en Goblin.

Jag pratade med varje NPC och droppade berättelsen, men hade problem med att ta reda på vad min nästa destination skulle vara. Jag reser ofta för ivrigt för långt framåt och förstörs av en fiende och skickar mig tillbaka till min sista räddning. Men efter mina första timmar med The Final Fantasy Legend började jag lära mig vad jag gjorde fel, och det köttätande systemet som ursprungligen förvirrade mig gjorde spelet mycket mer intressant när jag förstod hur det fungerade. Med tiden blev upplevelsen trevlig, men jag var fortfarande inte upptagen.

Mina förväntningar på The Final Fantasy Legend kan ha ställts för höga. Om du letar efter en nostalgi-resa känns och spelar detta spel definitivt som ett Game Boy-spel med några extra klockor och visselpipor. Men eftersom jag inte hade någon koppling till originalet behövde jag lite mer hjälp än spelet var villigt att ge.

En karaktär i Collection of SaGa: Final Fantasy Legend som talar till någon

Final Fantasy Legend II och III förbättrade kraftigt mina problem med originaltitlarna. De började båda med en mer fokuserad historia och jag kände sällan som om jag gick i fel riktning eller försökte tackla fiender som var utanför min liga. Jag använde hastighetsförstärkningsläget mycket för att springa runt och slipa med lätthet. Final Fantasy Legend II lät mig till och med spela som en bedårande babydrake, vilket omedelbart gjorde det till min favorit av de tre.

Om du letar efter en nostalgi-resa känns och spelar detta spel definitivt som ett Gameboy-spel

Berättelserna om de tre spelen är inte kopplade, så jag skulle rekommendera nya spelare att hoppa direkt in på Final Fantasy Legend II. Det andra spelet låter dig välja en klass, håller handen precis tillräckligt för att komma igång och har en mycket rolig historia. Du kan sedan gå vidare till den första titeln med den kunskap du har om hur spelet fungerar.

En drake i samlingen av SaGa: Final Fantasy Legend

Denna samling har definitivt inte skjutit mig ur serien. Final Fantasy Legend II och III fick båda Nintendo DS-remakes, men tyvärr släpptes ingen av dem utanför Japan. Jag skulle gärna se att dessa remakes släpptes till Switch på engelska med liknande förbättringar av livskvaliteten som originalen fick, eftersom de skulle vara mycket mer välsmakande för en modern JRPG-publik.

Tyvärr för mig kändes inte samlingen som om den var gjord för nya fans. Trots detta kunde jag fortfarande se den charm som spelet höll och kände mig inspirerad att ge en nyare SaGa-titel ett försök. För befintliga Final Fantasy Legend-fans gör hastighetsförstärkningsläget, olika bakgrundsbilder i spelet och skärmförstoring Switch-remastern perfekt för alla som vill återuppleva upplevelsen med förbättringar av livskvaliteten.