Skip to content

Om du spelar byte, försök att stänga av uppdragsmål

18 de maj de 2021

De ny sci-fi-thriller Byte handlar om att utforska en invecklad rymdstation. Tyvärr verkar det vilja leda dig runt den rymdstationen vid näsan.

Det stämmer, det är jag! Killen som alltid ber dig att försöka spela spel utan minimakort och andra navigationshjälpmedel. Jag har spelat ett par timmar av Byte och medan jag verkligen gillar det hittills önskar jag att det fanns fler alternativ för att justera HUD. Eller verkligen, några alternativ för att justera HUD.

I synnerhet önskar jag att uppdragsmål inte var synliga som standard. Så snart du anländer till det första öppna området ser du en objektiv markör på din HUD. Gå hit, säger spelet. Hämta videofilen. Gå. Gå och hämta det.

Så här ser markören ut:

Jag kunde inte hitta mycket genom HUD-anpassning i menyn, så jag kollade under fliken ”mål” i min dagbok. Visar sig, ja, du kan inaktivera ditt nuvarande mål. Välj målet i din journal, tryck på knappen för att ”ställa inaktiv”, och du är redo att gå.

Så här ser det ut med objektivmarkören av:

Varje gång du tar ett nytt uppdrag verkar det som om spelet automatiskt gör det aktivt och synligt, så du måste gå in och stänga av det varje gång. Det är inte för mycket besvär, men förhoppningsvis kommer Arkane att lägga till några alternativ för att låta oss justera HUD i den utsträckning som vi kunde i deras senaste spel, Vanärad. (Uppdatering: Arkane huvuddesigner Ricardo Bare sa på Twitter att de verkligen planerar att lägga till fler HUD-alternativ.)

Jag vet att jag säger detta om de flesta spel, men jag uppmanar er verkligen att försöka spela Byte utan synliga uppdragsmål. Det är ett ovanligt öppet spel som bara ber dig att röra dig och utforska det. Genom att vara uppmärksam på min omgivning har jag haft lite problem med att räkna ut var jag är och vart jag ska åka. Och hej, det finns kartor överallt!

Talos-1-stationen har hittills upplevt mig som en ovanligt genomtänkt plats och jag har haft mycket roligt att bara peka och utforska. Du behöver inte ett uppdragsmål som berättar vart du ska gå vidare. Gå vart du vill.