Skip to content
PC

Jag har nästan 300 nya spel 2020 (räknas inte Game Pass), och marknadens tur att komma dit gör mig glad och rädd i lika stor utsträckning

20 de februari de 2021

Idag har jag tittat in i en brunn som skulle ha fått lite chiribitas att gro i ögonen på mig själv från 20 år sedan, men som har orsakat mig en kyla som har rest min rygg uppifrån och ner. Idag har jag börjat räkna hur många spel har jag tagit hand om 2020.

Jag har slutat räkna på grund av den svindel som den har gett mig när jag når 300. Och det är att även om det att arbeta med att analysera spel skulle kunna anta ett logiskt svar på det numret, hör faktiskt tre fjärdedelar av den nya katalogen till köp från mig, gratisspel och prenumerationssystem (räknas inte Xbox Game Pass).

Min spelplan för pension

Och var i helvete är problemet? Du kommer att fråga några mycket korrekt. Och där skulle jag svara det ingenstans, att i slutet av dagen är ytterligare ett steg i den planen med fler sprickor än logik som jag har kallat i åratal mina spel för pensionering.

Som av ett syndrom Digitala diogener Hur som helst har jag spenderat år på att samla spel i hopp om att närma sig dem imorgon, mellan luckorna mellan en analys och nästa, eller som ett sätt att koppla ifrån spela för lek som vanligtvis bara visas någon annan helg.

Jag är inte en del av den gruppen som jag ibland läste klagande på Twitter för att ha tappat lusten att spela eller hoppet i mitten. Ingenting att se. Högst mina klagomål är inriktade på det faktum att jorden inte har en större rotation och översättning som ger oss 48-timmarsdagar och 700-dagarsår.

Jag brist på tidi grund och botten. Timmar med absolut frihet att komma närmare de 14 spelen som kommer till mig varje första fredag ​​i månaden från handen av Ödmjukt val, de många som lägger lite efter lite till Prime Gaming, veckospel (eller spel) av Epic Games Storeoch alla presentuppsättningar att de då och då sticker ut näsorna och att de vid många tillfällen får mig att komma med följande fråga.

De 36 bästa videospelen 2020 enligt VidaExtra-teamet

In Extra Life De 36 bästa videospelen 2020 enligt VidaExtra-teamet

Köper över?

För några dagar sedan förklarade vår kollega Frankie för oss att han har en vän som frågar honom då och då om X-spel kommer att gå till Game Pass eller de kommer att ge bort det i en butik -Som om vi hade den magiska bollen med svaret-. Han beklagar att han redan har köpt mer än en titel som snart efter blev tillgänglig gratis eller för mycket mindre, och letade efter en validering som inte uppmanade honom att göra samma misstag.

En ståndpunkt som jag lyckligtvis eller tyvärr inte kunde hålla med om mer. Jag har själv varit frestad att falla in i Kontrollera Y Doom Evig vid flera tillfällen sedan lanseringen och med tålamod har jag nu kunnat spela båda tack vare Xbox Game Pass.

Liksom de finns det exempel att sparka, speciellt på PC och med alternativ för att prova dem en helg eller till och med behålla dem för alltid. Bara under de senaste tre månaderna kunde jag räkna ett dussin spel som skulle ha betydat en investering på mer än 100 euro för att ha köpt dem vid lanseringen -och jag ville göra det- men baserat på tålamod har jag uppnått för bara 30 euro.

Och återigen måste vi tillgripa samma fråga: var i helvete är problemet? Och det är dags att svara på exakt samma sak igen, åtminstone ur användarens synvinkel, det skulle vara galet att klaga på detta när vi kom igenom reklamsidorna i Centro Mail – kom ihåg att det fanns spel som såldes för cirka 15 000 pesetas, cirka 90 euro att byta. Men det finns alltid ett men.

De 23 bästa gratis strategispelen

In Extra Life De 23 bästa gratis strategispelen

Den nya videospelindustrin

men”Är det just nu tre vägar dras i horisonten. Den första är den lugna, den som helt enkelt säger mig det allt är bra, att framtiden var denna, och att det vi måste göra är att slappna av och njuta av det för vi har förtjänat det.

Den andra, något mer apokalyptiska, är den som tar upp tanken att detta inte finns någonstans, att vi inte kan komma från en modell där allt var försäljningen under den första veckan och att det nu betyder mycket lite. Att betet på gratis, rabatter och rabatter två veckor från lanseringen de kommer att hamna någonstans.

Goggalaxy

Det tredje är att någon vid något tillfälle kommer att säga att skämtet är bra, att nu när vi alla är beroende av denna typ av tjänst och de redan har oss vid könsorganen, är det dags att höja priserna spektakulärt och minska kvaliteten precis tillräckligt för att hålla mässan i rörelse. Något som ”Varför finns det inget drickbart på Netflix?”Det dyker upp då och då.

Hopp och önskan att se livet i pastellfärger säger till mig att hålla fast vid det första, fortsätt njuta av spelets regn och som, som högst, skapa ett Change.org för att se om vi tillsammans kan fixa 48-timmarsdagarna. Problemen i den första världen och det femte beviset på hur vridna våra DNA vissa spelare har, att när allt går smidigt och vi lever den bästa tiden däremellan vi ser skäl till panik och klagomål.