Skip to content

Hur man pratar om spel med någon som inte spelar dem

16 de maj de 2021

Att prata om spel med någon som inte spelar dem kan vara svårt. Hur förklarar du varför du gillar en viss genre eller serie, om personen inte känner till genren du beskriver? Det kan vara lika komplicerat att förklara den mer specifika historien eller mekaniken i spelet du för närvarande är besatt av. Du kan alltid byta ämne, men om du verkligen vill berätta för någon om spel, här är några tips för att prata om din passion utan att skicka den andra personen som kör för backarna.

Nej, spel är inte bara för barn

Många har inte spelat ett spel sedan barndomen, så när jag säger till dem att jag jobbar på Kotaku, några av dem frågar mig om vi är en barnwebbplats. Jag brukade bli lite defensiv när jag var tvungen att förklara att ja, spel är också för vuxna. I dessa fall har jag funnit att det inte fungerar så bra att vaxa poetiskt om den mogna historien om The Last of Us, eller gå in på detaljer om hur Red Dead Redemption II undergräver västerländska troper. En enkel, glad ”Nej!” räcker vanligtvis.

Är de Säker spelar de inte spel?

Praktiskt taget alla spelar något. Om någon säger att de aldrig spelar spel, försöker jag artigt säga något som ”Du spelar inte spel på din telefon eller brädspel med dina vänner?” (Försök att låta vänlig och nyfiken, i motsats till hånfull eller vantro, om du går den här vägen.) Människor kan få en viss idé i huvudet när du säger till dem att du gillar att spela spel, men om du gräver lite kanske du förmodligen har mer gemensamt än du tror.

Håll dig vid breda drag

Den söta personen på kaféet behöver inte veta om den invecklade striden av Mörka själar eller din favoritpistol Öde. Om någon frågar mig om mina favoritspel, försöker jag vara allmän. Om de vill veta mer kommer de att fråga. Här är några exempel:

  • ”Jag gillar verkligen överlevnadsspel, som är spel där du måste mata din karaktär och klä dig efter väder och sådant. Det låter tråkigt, men det är faktiskt riktigt kul. ”
  • ”Jag spelar många spel där man måste smyga sig istället för att slåss.”
  • ”Jag håller jämna steg med mina vänner som bor utanför staden genom att spela Övervakning med dem; det är ett onlinespel där två lag slåss mot varandra. ”

Berätta en historia

Jag tycker att människor verkar mest intresserade när jag berättar om något roligt eller spännande som hände mig i ett spel. En av mina vänner blev inspirerad att spela Det långa mörkret med mig efter att jag berättade för henne om mina missförhållanden med några vargar. Onlinespel kan vara särskilt bra för detta; de flesta kan relatera till en comeback i sista minuten eller ett kreativt sätt som ditt team arbetade tillsammans.

Prata om människor

Det händer mer i spel än bara saker på skärmen. Prata om någon från din spelgrupp, eller en cool kultur eller verklig händelse runt spelet du spelar. Den senaste framgången eller dramatiken kring en stor-spelare, streamer eller utvecklare är också bra val. Efter Fortnite World Cup, massor av mina vänner som inte är spelare ville veta mer om Solosvinnaren Bugha. När vi kom förbi “kan du tjäna pengar på att spela Videospel?! ” i konversationsfasen var det kul att berätta mer om allt som händer i Fortnite.

Hitta gemensamma drag

Du kan jämföra ditt favoritspel med något den andra personen känner till, som en anime, fantasy-serie, bok eller film. Jag har en icke-spelvän som har läst en hel del av William Gibson, vilket är en enkel koppling för att prata om några av teman i Deus Ex.

Spel kan också vara ett bra sätt att fråga en person om deras intressen. Om personen du pratar med gillar bilar kan du ställa en fråga om något i GTA eller Forza. Fråga någon som har historia om hur exakt något i Assassin’s Creed är. Människor kommer att vara lika glada att prata om sina intressen som du att prata om dina, och du kan lära dig något nytt.

Rekommendera några spel om de frågar

Ärligt talat, detta är en av mina minst favoritdelar av en konversation. Det är coolt när folk blir nyfikna på spel när jag pratar om dem, men jag vet aldrig hur man ska svara ”Vilket spel ska jag spela?” när de precis har sagt att de inte har spelat ett spel på flera år. Fråga dem om någon annan i deras hushåll äger ett spelsystem eller om de har en dator eller mobiltelefon. Fråga dem hur mycket tid de har, eller om det finns vissa ämnen de är intresserade av. Att rekommendera gratisspel är bra, vilket antyder korta; Jag vill att alla ska spela The Witcher 3, men det är ett stort åtagande. Jag tycker att det rekommenderar Trees är nästan alltid en bra satsning.