Skip to content

Planty puzzler Botany Manor växer på mig

11 de juni de 2023

Så fort jag såg Whitethorn Games och Balloon Studios kommande spel Botany Manor satte det sig direkt på min önskelista. Jag gillar växter. Jag älskar växter. Jag gillar också mycket antika böcker om växter, och vad har Botany Manor? Precis det.

Jag rekommenderar detta för alla som är ett fan av hälsosamt, avslappnat spel, särskilt titlar som Strange Horticulture eller Garden In! – och alla som tycker om växter eller att vandra runt i en ståtlig engelsk herrgård.

Botany Manor utspelar sig redan på 1800-talet. Själva herrgården ligger i hjärtat av den engelska landsbygden och inkluderar vidsträckta trädgårdar med ett imponerande glashus. Inom herrgården ligger många rum som ska utforskas och hemligheter att avslöja, allt i jakten på att ta reda på hur man får irriterande växter att blomma.

Spelet är ett pusselspel, där varje pussel kommer i form av ett frö du behöver för att växa. Ledtrådar sprids runt herrgården och dess olika områden, som berättar exakt hur du får ut en blommande blomning ur dina plantor. När den väl har vuxit upp öppnar sig nästa område, och du ger dig iväg för att undersöka nästa herby holdup.

Vår ”regelbok” är Arabella Greenes herbarium där all information du någonsin kan behöva finns – förutom att den är tom. Du måste fylla den genom att upptäcka all information som herrgården har att erbjuda. Medan du gör detta lär du dig mer om Arabellas karriär och liv när hon arbetar för att rensa bort de kränkande smogproblemen i sin omgivning.

Den korta och söta förhandstitten jag fick lät mig vandra runt på tomten och lösa de två första växtodlingspusslen. Den antagna tiden att göra detta var runt en halvtimme, men jag spenderade lite extra på att bara ta in synen och ljuden. Musiken i det här spelet är härlig med klingande, mjuka melodier när blommor blommar och du når ett nytt område.

Inne i Botany Manor med träd som växer nära möbler

När jag spelar en pre-release demo förväntar jag mig några problem, men hittade inga. Jag spelade Botany Manor på PC för den här förhandsvisningen, den fungerar bra på alla grafikinställningar – även ultraprestanda – och det fanns inga buggar eller fel någonstans. Jag är väldigt exalterad över att spela det här på Switch, eftersom det känns mer som ett kryp-och-bekvämt spel än att sitta vid mitt skrivbord och spela det på PC.

Håll dig uppdaterad med alla Botany Manor-uppdateringar om spelet Twitter här. Om du behöver några mer hälsosamma spelrekommendationer, kolla in våra val av de bästa viltspelen på Switch och alla spel med dolda föremål du någonsin kan behöva.