Skip to content

Om Microsoft Flight Simulator ser frusen ut efter att du startat det, slappna av

11 de maj de 2021

Jag rensade min eftermiddag idag för att spela den nya Microsoft Flight Simulator på PC och blev förvånad över att spelet bara var en 500 MB installation. Jag borde ha vetat bättre.

Installationen på 500 MB var bara klienten och när jag startade spelet hälsades jag med en tillgänglighetsmenyskärm. Efter att ha klickat igenom det där, Jag kan det här:

Det fanns en förloppsindikator, men för vad? Hur lång tid tog det? Och vad gjorde det? Fick jag en systemsökning? Var det något som laddade? Efter att ha skjutit upp till cirka 20% satt den bara där, i över en timme och rörde sig inte.

Det här var lite skitsnack, sa jag till mig själv och min kopp kaffe på eftermiddagen. Hur kunde ett spel med ett sådant vanligt överklagande skepp med ett så fruktansvärt och ogenomskinligt sätt att komma igång?

Det som visade sig var både oavsiktligt och otroligt utbrett. Massor av människor berättade mycket hjälpsamt över Twitter (och pekade mig mot Reddit-trådar och andra forum) där samma sak hade hänt dem, och det visar sig att det inte riktigt laddade någonting. Mitt spel kämpade bara för att kontakta Microsofts servrar under vikten av miljontals människor som försökte spela Flygsimulator allt på en gång.

Så jag tvingade stänga spelet, försökte igen. Ingen tur, det tog mig till samma skärm. Tvingas stängd igen. Igen, inga tärningar. Men för fjärde gången jag försökte hälsades jag med en annorlunda skärm:

Det är mer som det! Det har hämtats hela tiden och i fred, sedan dess (men varnas, det finns gott om konton om människor som tål superlånga nedladdningshastigheter utöver allt detta). Så ja, spelet är verkligen inte bara 500 MB, det finns en 90 GB-nedladdning som väntar på dig, och det kommer bara att starta och ladda ner när du kommer till den här skärmen, vilket många inte får för tillfället.

Om du inte har det än kan du antingen göra vad jag gjorde och fortsätta försöka, eller bara … försök igen imorgon, kanske saker och ting kommer att ha blivit bättre.

Kinda suger dock att 90GB inte bara kunde ha varit en del av en mycket mer tillförlitlig och transparent Steam-nedladdning, och det suger särskilt att alla som har besvärat att förinstallera spelet har fortfarande varit tvungna att gå igenom detta istället för att få att ladda ner hela saken direkt.