Skip to content

Jag startade om djurkorsningen: Nya horisonter i 2 timmar på grund av persikor

13 de maj de 2021

Animal Crossing: New Horizons, ute idag för Switch, är en avkopplande, långsamt spel där du över tiden bygger upp en blomstrande men ändå självförsörjande grupp av antropomorfa djur. Jag skulle inte veta. Jag har börjat spelet, men jag har faktiskt inte spelat det ännu.

I Nintendos lugna livssimulator åker du ut på en öresa. Där deltar du i vad Kotakuringer Paul Tamayo ett ”virkningsspel”. Det är en laissez-faire-upplevelse, utformad för att minska dina kortisolnivåer snarare än att spika dem. Mycket av spelet kretsar kring vardagliga uppgifter som att fiska, skyffla och bära gingham.

Det finns några slumpmässigt genererade aspekter av Animal Crossing: New Horizons, varav några bestäms i början utan din inmatning. Två viktiga – nej, de två mest viktigt — resultatet är färgen på din ös flygplats och den frukt som är hemma på din ö.

Såvitt spelare vet finns det fyra olika flygplatsfärger i Nya horisonter: blå, grön, gul och orange. Varje ö börjar också med bara en typ av inhemsk frukt, av vilka det finns fem möjligheter (räknas inte kokosnötter): äpplen, körsbär, persikor, päron och apelsiner.

Tidigare i veckan granskade jag Djurkorsning Discord och såg att folk på typiskt Nintendo-fans talade om att starta om sina spel för att få önskade kombinationer. Vissa människor kanske vill ha äpplen och en grön flygplats. Eller kanske körsbär och en blå. De verkligt oroliga längtan efter päron och en gul flygplats.

Jag, en självutnämnd Nintendo-fan och person som är mer än villig att starta om ett spel om och om igen tills jag får vad jag vill, visste att, ja, jag skulle göra samma sak när jag fick en kopia. Nu när jag har händerna på Nya horisonter, det har visat sig vara fallet. Jag har metodiskt startat om spelet för att få ne plus ultra av Nya horisonter kombinationer: persikor och en blå flygplats.

Varför? Tja, blå matchar med andra färger bättre än de andra alternativen. Och persikor är objektivt sett den bästa frukten. De är bra i pajer, chips, smulor, på fläsk, i smoothies eller till och med på deras ensamma. Dessutom har jag hört att de spelar en viktig roll i 2017-filmen Ring mig efter ditt namn. Visst, när inter-Djurkorsning handelsvägar öppnar sig, kommer persikor att vara en önskad vara.

När du startar första gången Nya horisonter, du befinner dig vid en vansinnigt bedårande flygplatsterminal, ansikte mot ansikte med Timmy och Tommy, två nyfikna Nook Inc.-kontor. De frågar dig ditt namn (”Orwell”, för Djurkorsning är, om inget annat, en grym anpassning av Djur Farm). De ber dig din födelsedag (9 juni, som inte är min riktiga födelsedag men är ett fruktansvärt omoget skämt). Då måste du anpassa din karaktär (det har blivit muskelminne för mig nu).

Efter det frågar de om du bor på norra eller södra halvklotet. Sedan väljer du en ölayout från fyra procedurgenererade kartor. Timmy ställer dig en ”hypotetisk fråga” om vad du skulle ta med till en övergiven ö, om du bara kunde ta med en sak: en sovsäck, en lampa, lite mat eller något för att döda tiden. Den här frågan är värdelös och tjänar, såvitt jag kan säga, inget annat syfte än att sakta ner spelare som bara vill driva igenom detta avsnitt och starta om spelet för bättre frukter och flygplatser.

”Nook Inc. kommer att täcka alla dina grundläggande behov”, säger han. (Suuure.)

Då är du iväg. Därifrån uppmanas du att titta på en liten introduktionsvideo Nya horisonter karaktärer gör sina saker. (Proffstips: Du kan hoppa över det genom att trycka två gånger på plusknappen.) När ditt propellerplan går över öns lundar ser du vilken frukt som är hemma på din ö. Skärmen bleknar till svart. Då ser du vilken färg din flygplats har. Därifrån, om det inte är vad du vill, starta om ditt spel. Tryck på hemknappen, stäng appen och öppna den igen. Gå för långt in i ditt spel och du riskerar att utlösa spelets autosparing, döma din ö till päron och en gul flygplats.

Jag delar alla dessa noggranna detaljer eftersom jag vill att du ska förstå hur många gånger jag har gått igenom den. Ja, jag har tappat räkningen. Men låt oss säga det så här: Jag har fått hela denna återställningsprocess ner till fyra minuter platt. I början tog det mig ungefär tio. Det är den typen av repetitionsbaserad effektivitet som framgångsrika digitala medieföretag bara kan drömma om att reta från sina arbetare.

Frukterna av mitt arbete har fått mycket resultat, men inget jag vill ha. Jag har gjort mål [deep breath] körsbär och apelsin, apelsiner och gula, persikor och grönt, äpplen och blått, persikor och grönt, persikor och grönt (Nintendo vill verkligen att jag ska ha den kombinationen), äpplen och gult, persikor och apelsin, och du förstår poängen . Jag fick päron och en blå flygplats en gång – en kombination jag kunde leva med – men jag ringde av misstag Oracle den gången. Hoppsan.

Någon som är bra på matte kan berätta sannolikheten för att få den exakta kombinationen du vill ha, men baserat på hur många gånger jag har startat om den här saken antar jag att det finns 0,00047-chans att få persikor och en blå flygplats.

Jag börjar tro att det här är en fruktlös strävan. Jag har loggat in några timmar Animal Crossing: New Horizons, men jag är bara sju minuter inne, så jag kan inte säga dig säkert om frukten eller flygplatsfärgen har något att göra med resten av spelet. Tydligen kan du få persikor från andra öar senare.

Fler djur som passerar: