Skip to content

Jag fixade äntligen en irriterande PS5-ikonglitch

8 de maj de 2021

Sen förra året spelade jag om Assassin’s Creed III via den omgjorda PS4-upplagan. Jag spelade det på min PS5 och efter att ha slutfört det raderade jag spelet. Ändå spökade dess digitala spöke min PS5 i flera månader. Slutligen, i helgen, tog jag bort det tack vare en slumpmässig Twitter-användare och Greg Miller.

Jag installerade Assassin’s Creed III Remastered på min PS5 i december. Några dagar efter jul hade jag avslutat huvudkampanjen och det mesta sidinnehållet. Jag raderade det och fortsatte med mitt liv. Men nästa gång jag laddade upp min PS5 märkte jag att till vänster om PSN Store-ikonen hade en ny spöklik ruta dykt upp. Det var andan i det nyligen raderade ACIII Remastered. Jag var förvirrad. Men jag antog att det var något som PS5 skulle hantera på egen hand. En omstart eller ett nytt spel som läggs till strecket skulle säkert fixa det och ta bort de spöklika resterna.

Sedan rullade mars 2021 runt och lådan fanns kvar. Efter den här tiden hade jag precis blivit van vid det. Det var bara en del av min PS5. En konstig irriterande påminnelse om att dessa nästa generations konsoler förmodligen behövde lite mer tid i ugnen innan de såldes till folk.

Men på lördagskvällen såg jag Greg Miller och Gamespot Lucy James svarar på någon klagar på fantomsymboler på PS5. Visar sig att jag inte var ensam! Andra led av dessa tidigare spöken. Och i den tråden uppstod en lösning, twittrade av Thomas M Pritchard.

Det verkade så dumt. Så dumt. Så enkelt, men ändå så janky. Var det verkligen lösningen på min hemsökta ikon? Jag prövade det och … japp. Ikonen är borta nu. Jag är äntligen helt fri från Assassin’s Creed III Remastered.

Visst, jag kunde ha googlat runt och hittat några andra människor som delar den här metoden för att åtgärda problemet. Men också, varför är detta ett problem?? Jag svär att min PS5 fortsätter att kämpa mot mig även på de enklaste sakerna. Och tidigare denna månad, fronten USB-porten slutade bara fungera. Det är inte bra att varje gång jag slår på den här nya konsolen oroar jag mig för vilket irriterande problem eller problem som väntar mig nästa.

Men åtminstone löste jag mitt spökproblem. Och kanske kommer du också att kunna rensa din PS5-instrumentpanel.

.

Relaterade berättelser