Skip to content

Innan du börjar … Tips för att spela Torchlight II på bästa sätt

22 de maj de 2021

Ficklampa II kommer ut imorgon på Steam. Det är jättekul, och det är till skillnad från Diablo III på några mycket intressanta sätt.

Om du planerar att spela spelet trodde jag att jag skulle se tillbaka på mina första 30 timmar med det och erbjuda några grundläggande tips. När du ger dig iväg efter alkemisten, här är några tips som hjälper dig att få ut det mesta av din första gång Ficklampa II

Spela multiplayer, även om du är ensam

Varje gång du startar spelet har du möjlighet att spela enspelare, på internet eller via LAN. Jag spelade mycket av spelet enspelare, men fann att när jag öppnade mitt spel för människor hade jag ännu roligare. Det finns ingen väsentlig skillnad mellan de två upplevelserna – du kan solo spelet på internet och kan till och med ha fem andra spelare på din server, alla solo i olika delar av kartan. Men det är snyggt att kunna hoppa runt, besöka dina vänner, byta byte och använda den universella chatten. Det är underbart att Runic har gett spelarna möjlighet att spela offline, men det finns ingen riktig anledning till.

Var noga med att göra en nivå för din server

Som sagt, om du skapar en server och släpper ut främlingar i ditt spel (vilket på allvar är kul), se till att sätta en nivåbegränsning på ditt rum. Det kan vara lite konstigt när en karaktär som överträffar din med 20 nivåer dyker upp och börjar ploga igenom fiender åt dig. Du har naturligtvis kontroll, så sätt bara ett lock för att låta folk veta att du försöker hålla sakerna ganska nära.

Om du spelar tillsammans med vänner, börja tillsammans

Om du ska spela tillsammans med vänner rekommenderar jag att du startar ett nytt spel tillsammans. Det kan vara väldigt enkelt att utjämna varandra tidigt, och det är inte så kul att spela som en nivå fem karaktär tillsammans med till och med en nivå tio karaktär. Jag har ett par alts som jag använder för multiplayer, medan min huvudsakliga karaktär på hög nivå egentligen bara är för solo.

Kolla in hjälpskärmen

Ficklampa II har mycket på skärmen, så det är verkligen värt att klicka på ”hjälp” -knappen längst ner och läsa vad allt gör. Jag hoppade in i spelet utan att läsa det, och ungefär 20 timmar senare kollade jag slutligen på det, bara för att hitta en massa saker som jag inte riktigt visste om.

Ingenjören är fantastisk

Jag ville bara säga det. Jag har inte spelat igenom spelet med alla fyra klasserna, men jag kan rapportera att ingenjören är en onda-rolig klass för att spela genom spelet solo. Inte bara kan du använda en massa olika vapen, ingenjörens tunga vapenkunskaper och seghet innebär att du kan gå tå till tå med de största onda. Och ärligt talat är låghammaren en av årets mest tillfredsställande videospel. Nu när det gäller att jämna ut …

Välj en skicklighetsstege och håll fast vid den

Varje klass har tre färdighetsstegar med motsvarande passiva färdigheter. Du kommer till nivå 50 i slutet av spelet, så förvänta dig att du har cirka 50 skicklighetspoäng att dela upp. Som sagt, du vill verkligen välja ett skicklighetsträd och hålla fast vid det för din första genomspelning. Jag fick en hel del körsträcka ur ingenjörens första träd, men om jag hade gått för långt in i prylen eller sköldträden, hade jag tvingats ge upp en välbehövlig kraft på min låghammare och seismisk slam. Jag var verkligen glad att jag maximerade de två förmågorna.

Välj två statistik att fokusera på, men försumma inte de andra helt

Varje karaktär har också fyra statistik-styrka, skicklighet, fokus och vitalitet. Du vill välja två att fokusera på för din byggtyp, men ignorera inte de andra tre helt. Varje vapen har både en nivåbarriär och en statbarriär, och ofta om din statistik är tillräckligt hög kan du använda ett riktigt högnivåvapen tidigt. För min ingenjör var det värt att kasta några punkter i fokus och skicklighet, även om jag gick för en styrka / vitalitet. Framför allt är fokus stort eftersom mana alltid brister. (Som din karaktär oändligt kommer att påminna dig varje gång du tar slut.)

Köp inte vapen och rustningar i butiker

Det här är en truism av de flesta action-RPG, men köp inte byte i butiker. Skyltfönstret är laddat med vapen, men du hittar redskap lika bra ute i fältet. Det är inte att säga att Ficklampa II smeden har inget som är värt att köpa, det är bara att dina pengar spenderas bäst någon annanstans. Nämligen…

Förtrolla dina byxor (av)

När du har gjort en stadskörning och har en massa färska mynt från dina plundringar, slå upp den lokala förtrollaren och förtrolla allt du har. Förtrollande är ett av de bästa sätten att få in fantastiska redskap Ficklampa II, och varje vapen – även kraftfulla unika vapen – kan förbättras ytterligare av en förtrollare. Du kommer också att träffa förtrollare i naturen, men se till att titta på deras specialitet innan du betalar dem. De kan erbjuda en tjänst (till exempel gift) som du inte är så intresserad av. Genom förtrollande kunde jag förvandla en slitsad enhandsyxa till ett makalöst mordverktyg som jag använde i nästan hela tredje akten, och använder jag fortfarande i Nytt spel +.

Gör lite mappning av nycklar

Det här är bara en personlig sak, men jag tog snabbt om några av tangenterna för att göra spelet lättare att spela. Specifikt bytte jag potions snabbtangent från ”Z” till ”Q” och mana potion hotkey från ”X” till ”W”. Jag flyttade vapenknappen till ”E”. På det sättet kan du helt och hållet få bort potions från hotbar och fokusera på att använda de tio platserna för power och husdjursstart. Glöm inte att du har en alt-alt-eld på musen! Du kan ställa in två styrkor för din högra musknapp, den andra aktiveras genom att hålla ner ”Tab”. När du räknar musen har du 13 tilldelningsbara platser, mer än tillräckligt för även den mest överväldigade äventyraren.

Bli inte fast med en vapentyp

Tidigt lade jag in många poäng i den passiva färdigheten som gjorde min karaktär snabbare och effektivare med tvåhänt vapen. Jag ångrade det senare när jag avvecklade den ovannämnda enhandsyxan som var kraftfullare och snabbare än något dubbelhänt vapen jag kunde hitta och lät mig använda en sköld. Så jag skulle säga att gå lätt på vapenspecifika power-ups, eftersom du aldrig vet vilken typ av vapen du kommer att slåss med.

Go Fishin ’

Du hittar fiskehål prickade över hela världen, och jag rekommenderar att du använder dem alla. Fiske är väldigt enkelt – vänta bara tills den ena cirkeln kommer ner till den andra – men det kommer att ge bra resultat. Det ger nämligen godis som du kan mata ditt husdjur för att förvandla honom eller henne till andra former, som alla kan vara mycket användbara i strid. På tal om det …

Glöm inte att mata ditt husdjur

Det är inte bara en bra regel för den verkliga världen! Det är också sant i Ficklampa II. Det är lätt att samla massor av sällskapsdjur och aldrig använda det, men det kan verkligen vara användbart att ha ett starkare eller mer motståndskraftigt husdjur i strid. Var noga med att mata ditt husdjur speciellt när du går in i en bossstrid.

Gå aldrig in i ett fängelsehål utan kontanter

Om du dör i Ficklampa II (och det kommer du antagligen att göra), du får tre alternativ: Respawn där du står för en massa guld, respawn på toppen av området för mindre guld eller respawn i stan gratis. Med tanke på att några av fängelsehålorna är ganska långa, vill du ha tillräckligt med pengar för att ta mittalternativet nästan varje gång. Det är aldrig värt det att återuppta var du står, eftersom du alltid alltid är en minut eller därifrån där du dog. Med det sagt kan omvarning i lägret göra det till en vandring att komma tillbaka dit du var, särskilt om du dog för att slåss mot en chef. Så håll lite pengar på dig för alla fall.

Ditch inte dina lågnivåer

I andra spel som detta blir potions på låga nivåer värdelösa när din karaktär höjs och dina hälso- och manareserver växer. Men i Ficklampa II, Jag fann att drycker på låg nivå (från den näst minsta storleken) fortfarande var användbara. De flesta drycker fyller helt på din hälsa eller mana, det handlar vanligtvis mer om hur snabbt de gör det och hur länge. Ofta kom jag ut ur striden med hälften av min hälsa, och istället för att slösa bort en snabb, kraftfull dryck gillade jag att jag kunde använda en billigare, långsammare dryck som fortfarande skulle fylla min hälsa. Så häng på de dryckerna på lägre nivå. Tja, förutom kanske den allra lägsta nivån.

Sidequest att överleva

Jag spelade många sidokvot i Ficklampa II, men jag missade några tidigt – som ett resultat fanns det en period i Act II där jag var undernivellerad för allt och fick hela tiden räcka till mig. Mitt råd i Ficklampa II skulle vara att göra alla möjliga sidofrågor – nivåerna kommer snabbt i det här spelet, och en enda sidofråga kan ge dig en nivå eller mer upplevelse. Det är värt tiden.

Skynda dig inte genom lag III

Jag vill inte förstöra något åt ​​Act III för dig här, men jag kommer att säga att det är en storleksordning större än de två handlingarna som föregår den. Det finns massor av dolda sidofrågor, utmaningar och fullständiga berättelser att utforska. Jag saknade flera av dem för att jag var på deadline, men jag såg att de var där och planerar helt att gå tillbaka och utforska dem så snart jag kan. Men verkligen – medan slutspelet kanske vinkar, skynda dig inte igenom den tredje akten. De bästa grejerna i spelet finns där, men du måste utforska och hitta allt.

Kom ihåg: Hela Ficklampa II känns lite som ett gäng löst förbundna sidopriser, så när du gör sidopriser spelar du egentligen bara … Ficklampa II. Och det finns några fantastiska fängelsehålor gömda i hela spelet.

Så, välj din karaktär, beväpna dig och kasta dig ut i det stora mörkret bortom. Dessa monster kommer trots allt inte att klicka sig själva ihjäl.