Skip to content

Hur man går på lava i retur

7 de maj de 2021

Som du har arbetat dig igenom Retur’s procedurgenererat exoplanetärt hellandskap, kanske har du stött på en kammare som ser lite ut så här:

Ja, det är lava, och nej, du vill inte gå in i den. Med tanke på den vaga Metroidvania-typen av Retur– där det ibland är klart att du inte kan gå förbi vissa hinder utan vissa uppgraderingar – kan du snabbt dra slutsatsen att du kommer att kunna gå på den någon gång, men för närvarande saknar lämplig utrustning.

Det antagandet är helt korrekt: För att gå på lava måste du först låsa upp de Promethean isolatorerna – enligt min räkning, den enda kärnkorsningsuppgraderingen du kan promenera direkt om du inte är försiktig. Så här hittar du det.

Spoilers följer efter Retur.

Du kan inte granna Promethean Isolatorer förrän du når Returs femte biom, Fractured Wastes. Du måste också ha en Atropian-nyckel till hands, så se till att skura den tidigare regionen, Echoing Ruins, tills du hittar en. Jag har alltid lyckats hitta en nyckel på mina körningar genom den biomen, men jag har ibland varit tvungen att ge mig ut på en av de två valfria sidovägarna som grenar ut från kammaren två innan chefsstriden.

När du väl har kommit till Fractured Wastes kommer du snabbt över ett förkammare med fyra förgreningsvägar. Tre är obligatoriska; en är valfri. Använd en Atropian-tangent för att öppna den valfria (identifierbar som den mörkblå triangulära ikonen på din karta). Du kommer in i ett rum fullt av lava med tre plattformar som skjuter ut. Hoppa försiktigt över dem och använd sedan din gripkrok för att blixtlås över resten av vägen.

Du hittar en piedestal på andra sidan som håller Promethean Isolatorer, som, när de väl är utrustade, ger dig ”immunitet mot extrema element” – eller vad du och jag kan beskriva som ”du kan gå på lava.” Promethean Insulators är en av sex permanenta uppgraderingar i Retur, så när du har fått dem behöver du inte oroa dig för att gå igenom dessa steg igen.

Under mina första körningar genom Fractured Wastes missade jag helt uppgraderingen. När jag först nådde området fokuserade jag laser på de viktigaste vägarna och undvek alla sekundära rutter, mestadels med de tidiga körningarna som bortkastare för att få marken. Och sedan, en tur gå till det, jag gick avståndet, låste upp följande region (Abyssal Scar) och såg aldrig tillbaka. Men jag slingrade mig igenom Fractured Wastes på en ny körning och snubblade på en uppgradering (de lavasäkra skorna) som jag hade skrivit av som något jag måste vänta ett tag för att hitta.

Personligen – och jag menar inte det här med en aning snark – tycker jag att det är väldigt coolt att jag kunde promenera förbi det som enligt de flesta åtgärder skulle anses vara en kärnuppgradering. Det är uppfriskande att, efter dussintals timmar med Retur, Jag kan fortfarande stöta på något helt nytt, även om jag i första hand saknade det var en brist på min egen bortfallna nyfikenhet.