Skip to content

Här är vad som är nytt i Fortnites kapitel 2

15 de maj de 2021

Fortnite Kapitel 2 är äntligen här, och mysteriet fördjupas: utvecklaren Epic har bara släppt några vaga lappanteckningar, i motsats till den vanliga detaljerade genomgången av förändringar som följer med varje säsong. Även om det har varit kul att upptäcka saker för mig själv har det också varit förvirrande. Här är några förändringar som jag hittills har sett eller sett spelare prata om.

Du behöver inte gå tillbaka till lobbyn efter en match

Det finns ett nytt alternativ att köa till nästa match från skärmskärmen efter döden, vilket sparar dig tillbaka till lobbyn. Det är en trevlig funktion, och enligt min erfarenhet har jag inte heller behövt vänta länge mellan matcherna.

Vattnet vid Slurpy Swamp ger dig sköldar

Det finns 13 nya platser på den nya kartan; de är listade som frågetecken tills du besöker dem för första gången, vilket också hjälper dig att göra framsteg i ett XP-beviljande uppdrag. Vattnet som häller från några rör på en plats som heter Slurpy Swamp ser väldigt mycket ut som slurpjuice. Det visar sig att det fungerar som slurpjuice också: att stå i det glödande vattnet ger dig sköldar.

Pickaxe-tangenten har ändrats

Pickaxen har en dedikerad nyckel nu. På PC brukade du utrusta din pickaxe genom att trycka på 1. Nu är nyckeln F. Var snäll och var inte jag, som går för deras pickaxe bara för att kasta en granat åt sig själva istället. (Jag levde.)

Du kan uppgradera vapen

Vapen kan uppgraderas på en uppgraderingsbänk, som är utspridda runt kartan. VG24 / 7 har en översikt över var några av dem är. Jag hittade en i ett garage vid Weeping Woods; ge bänken 150 trä, tegel och metall uppgraderade mitt gröna taktiska hagelgevär till ett blått, med uppgraderingar på högre nivå som förmodligen kostar mer. Det är mycket material, och jag är inte säker på att det var värt det i mitt fall. Men det är ett coolt alternativ om du råkar hitta tillräckligt med material att spara, eller om du kan justera ett redan kraftfullt vapen till en spelväxlare.

Du kan gömma dig i soptippar och höstackar

När du närmar dig vissa sopor och höstackar kan du gömma dig i dem. Det är ingen ersättning för busken, och det har inte räknat enormt in i några av mina matcher än, men det är kul. Enligt några spelare, du kan dyka ner i höstackar och soptippar och inte ta fallskador eller åtminstone återskapa Assassin’s Creed.

Du kan ta med dig nedlagda lagkamrater – och fiender

Om du närmar dig en nedlagd lagkamrat eller fiende får du en uppmaning att bära dem. Du kan hissa dem över axlarna och springa runt med dem. I en av mina matcher hämtade en lagkamrat mig och bar mig till en säker plats så att de kunde återuppliva mig. Hjälpsam! I en annan match slog jag ner en fiende, tog upp dem och körde dem till resten av mina kamrater så att de kunde se mig avsluta dem. Betyda!

Det verkar som om du också kan avsluta nedkastade fiender genom att bära dem någonstans högt och släppa dem, som är överdrivet, men roligt.

Du kan läka dig själv med Bandage Bazooka

Kapitel 2 har ett nytt vapen, Bandage Bazooka, som läker lagkamrater när du skjuter på dem. Det tar upp två lagerplatser, men det är värt att släpa runt. Du kan läka dig själv med den genom att skjuta den mot dina fötter.

Du kan fiska för hälsan

Det finns nya sökbara fiskestänger. För att fiska, utrusta stolpen och använd din primära eld för att kasta den. Om du är nära några fiskar och väntar tillräckligt länge, kommer bobberna att doppa; om du trycker på eld igen vid rätt tid kommer du att fånga något. Jag fångade en fisk som heter Flopper, vilket gav mig hälsa när jag åt den. Enligt Spelpot, du kan också fånga fisk som ger dig sköldar, eller komma med vapen eller material. Jag skulle inte börja spela Stardew Valley mitt i en Fortnite match, men jag kan se att jag har mycket kul med detta i lekplatsläget.

Prestationer

Fortnite har nått prestationer. Du kan se de prestationer du har fått under fliken ”karriär”. Hittills har jag fått lite för att använda ett bandage i stormen, läka på en viss plats och landa på den nya ön. Prestationsrapportering verkar vara lite skrämmande—Några människor ser fel prestationer och min “I’m Trash” -prestation visas inte på min karriärskärm. Gamesradar har en lista över prestationer, men jag gillar överraskningen.

Stridsstjärnor har ersatts med XP

Stridsstjärnor, som brukade jämna ut ditt stridspass, verkar vara ute – nu belönar uppdrag XP och XP höjer ditt pass. Det känns som att jag blir belönad med XP mycket mer nu också, inklusive för att göra saker som att söka i kistor och ammunitionslådor, överleva stormcirklar och samla in material. Spelet meddelar dig om din XP-vinst, och det håller också reda på det i en stapel längst ner på skärmen. Epic skrev att den här säsongen skulle innehålla ”roligare, mindre grind”, och hittills känns det som att jag gör framsteg snabbare.

Det finns medaljer

På vänster sida av din lobby ser du ett ”medaljhålkort”. Det finns tio medaljer på kortet, som uppdateras en gång om dagen. Den femte och tionde medaljen belönar 4000 XP, medan de andra belönar 2000. Du får medaljer för rutinmässiga saker du gör under spel, som att rensa och överleva. Såvitt jag förstår det uppgraderar du medaljen genom att göra det som det belönar dig för mer – sök tillräckligt med kistor i en match för att få en bronsmedalj, till exempel, och om du fortsätter att söka kistor får du ett silver ett. När du har fått 10 medaljer har du slutfört ditt punchcard och tjänat all bonus XP det ger. När du har slutfört hålkortet kan du fortfarande tjäna medaljer, men du får inte den stora XP-bonusen.

Kanske är det jag, men matcher känns lättare

Epic sa förra säsongen att datorstyrda motståndare skulle komma den här säsongen, och förändringar i matchmaking genomfördes förra säsongen. Det finns inget officiellt ord om bots, men jag har definitivt eliminerat några motståndare som uppförde sig till skillnad från mänskliga spelare: att stå stilla för länge, inte skjuta tillbaka och inte återuppliva sina nedlagda följeslagare. Även om det har varit trevligt att känna att jag mår bra i en match, har det definitivt lullat mig till en falsk känsla av säkerhet – jag är ganska säker på att jag har antagit att en motståndare är en bot och sviker min vakt, bara för att de gör något oväntat och överraskar mig. När du planerar upp borde du se färre robotar och möta fler människor.

Känner du några knep eller ändringar som jag saknade? Har du några bot-spotting tips? Lämna dem i kommentarerna!