Skip to content

Fryser din Twitch-ström? Kanske är lösningen enklare än du tror

20 de juni de 2022

Den här guiden är tyvärr baserad på verkliga händelser. Du startar streamen, allt verkar gå bra, och helt plötsligt tittar du på Twitch-sidan som ser ut som helt ryckig. Du tittar på OBS eller något annat streamingverktyg och det fungerar bra för dig. Det verkar inte som ett datorproblem heller: spelet fungerar perfekt. Så, kan du berätta vad som händer? Efter att ha provat allt hittade jag äntligen lösning på detta problem, så i följande guide har jag bestämt mig för att ta med den om det skulle hjälpa dig också. Missa det inte!

Varför ser min Twitch-ström dålig ut?

Det finns många anledningar för vilket direkten kan gå fel, men jag ska gå direkt till mitt problem så att du kontrollerar det först och inte slösar tid på att göra onödiga datorsökningar. Jag slösade bort mycket tid på att leta efter svåra problem och struntade i de enklaste.

Om spelet ser bra ut så stämmer även vyn i OBS eller redigeringsprogrammet, men det är den direkta som inte ser bra ut, då är det ett problem med programmet, inte med PC:n. Detta kan bero på en föråldrad version eller så har vi för många scener och en skadad fil. Lätt och enkelt. I mitt fall var problemet det senare.

Hur man löser att mitt liv är långsamt

Efter att ha spenderat en bra tid på att radera program, starta om datorn, prova olika spel och mycket mer, tändes en glödlampa i mitt huvud och jag insåg att något höll på att hända, i mitt fall, i OBS. Om det var den direkta som gick fel måste det vara en grej av själva programmet. Det var ingen idé att leta någon annanstans.

Lösningen var enkel: att ta bort alla scener och ställa in en ny var vad jag var tvungen att göra för att få det här problemet att försvinna. Det betyder att vissa korrupt fil hindrade programmet från att fungera korrekt. Detta händer vanligtvis när vi har många varningar, bakgrunder, notiser, övergångar och så vidare. Sedan jag bestämde mig för att fixa allt har jag inte haft några fler problem, så om samma sak händer dig, prova det här tricket innan du letar efter långsökta alternativ som vi inte ens vet vad vi gör.