Skip to content

Animal Crossings mode är oöverträffat

10 de augusti de 2021

Jag börjar varje dag Animal Crossing: New Horizons på samma sätt, genom att gå in i min garderob och plocka ut dagens utseende. Det är en viktig ritual nu, där uppe med att kolla på min ö efter nya fossil eller öppna min post. Jag tänker på det som att sätta tonen för dagen; Om jag ser fräsch ut, kommer jag definitivt att ha en bra spelsession.

Kläder är i särklass min största kostnad. Jag köper saker i flera färger och varianter, för säkerhets skull. Jag spenderar på tillbehör, skor, ryggsäckar. När jag besöker en vän byter jag till en outfit för tillfället. Och när jag väl är där, jag beeline till deras Able Sisters -butik, för jag vill se vad igelkottarna har på lager. Faktum är att jag ursprungligen var glad att ignorera husutvidgningar …

… tills jag insåg att jag behövde mer plats för alla mina stövlar. Nu är det viktigt att få en herrgård igen, men bara så att jag kan göra den till en förhärligad garderob. Att kunna dekorera det är bara en trevlig bonus.

Min modebesatthet är inte en helt självisk strävan. Jag ägnar också tid åt att försöka förbättra mina öns klädval, för ibland behöver de lite hjälp. Men mestadels är det kul att se vad de kommer att ha på sig.

Men det finns bara så mycket jag kan göra. Vissa bybor kommer gärna att bära mina begåvade trådar i ungefär en dag innan de återgår till sina gamla trådar, som sedan aldrig kommer att ses igen. Min största frustration är dock hur spelet behandlar rundare bybor, som Humphrey gerbil-spelets kläder ser låga upp på dem, som om de sträcks. Ändå finns det inget som är lika spännande att se att det handplockade föremålet faktiskt bärs av en favorit byman.

Jag är inte ensam om min Animal Crossing -modefascination: Många fans skapar ”lookbooks”Som går viralt vidare sociala medier som TikTok, delar outfits under hashtags som #OOTD, eller så håller de fullblåsta modeshower. Det finns till och med en dedikerad modemekaniker, tack vare trollstavar som låter dig växla mellan förvalda kläder.

Trots att jag tillbringade cirka 80 timmar i spelet är jag fortfarande ständigt förvånad över alla de olika utseenden du kan dra av. Alternativ känns särskilt oändliga eftersom du kan importera mönster – som vissa använder för att återskapa verkliga lyxmärken – och för att spelet inte begränsar dina alternativ efter kön. Ibland vill min pojkekaraktär bära en överdimensionerad tröja … och det är OK!

Jag blev inte förvånad när jag fick veta att det finns en anledning mode i det här spelet är så jäkla bra. Som The Verge rapporterade i en intervju med Nya horisonter producent Hisashi Nogami, Nintendo -utvecklaren också arbetat på Splatoon, en serie där kläder bokstavligen är källan till din kraft. För övrigt har Splatoon också några av de bästa tv -spelsmoderna som finns, och det gör underverk för att ge bläckskytten en påtaglig känsla av ton och plats. I fallet med Nya horisonter, skarpa kläder får spelet att kännas modernt och hippt. Inte konstigt att varumärken släpper hela klädserier i spelet.

Jag kanske är partisk här, men jag är redo att tillskriva mycket av New Horizons massiv framgång på sin estetik, varav mode utgör en massiv del. Gång på gång har vi sett appar, verktyg och spel som sträcker sig från Bitmoji till Black Desert Online spränga för att människor kan återskapa sig själva eller andra kända kändisar. Animal Crossing tar detta ett steg längre genom att faktiskt fånga våra personligheter – du kan berätta mycket om en persons atmosfär genom att titta på hur de klär sig. Och med hundratals klädalternativ finns det oändliga sätt att uttrycka din personlighet här.

Men nog om det. Det här inlägget var en genomarbetad ursäkt för att dela några av mina outfits, som du kan kika på nedan.