Skip to content

Animal Crossing: New Horizons är en välbehövlig flykt från allt

7 de augusti de 2021

Om det någonsin fanns en tid att hoppa på ett plan och sparka det på en öde ö i några månader, är det just nu.

Men det är egentligen inte ett alternativ för de flesta av oss. Kanske är det därför som så många människor har sett fram emot det senaste Animal Crossing-spelet och sett det som en livskraftig semestersimulering inför självpålagt isolering. Det har gått två veckor sedan jag satte min fot på Polygon -kontoret, och jag har hållit min tid ute till ett minimum.

Och så Animal Crossing: New Horizons är min semester nu. Jag tänker göra det mesta av det.

Komma bort från allt

Animal Crossing: New Horizons börjar på samma sätt som de fyra tidigare spelen i kärnserien: En barnslig människa befinner sig mitt i vildmarken. Plötsligt dyker en stor tvättbjörn upp från skuggorna med ett förslag.

”Kom och lev här!” han säger. Barnet håller med. Det verkar ju trevligt. Men plötsligt sadlas barnet med skulden i sitt första hus och måste sälja buggar och fisk för att bosätta sig.

Nya horisonter avviker inte mycket från kärnan i Animal Crossing alls. Det är en lågtryckslivssim där du är fri att fylla dagarna hur du vill. Om du föredrar att plantera träd och göra ett skogsområde kan du göra det. Om du hellre vill fokusera på att samla insekter för att donera till det lokala museet, utveckla ett omfattande arrangemang av levande utställningar, är det också ett alternativ. Eller kanske du bara vill göra ditt hus så vackert som möjligt och fylla det med matchande möbler och tapeter?

https://www.youtube.com/watch?v=BCoqZap0tCw

Det finns tillfredsställelse i att hitta en ny, sällsynt fisk som du aldrig har fångat tidigare, eller säga hej till en granne, bara för att få det perfekta fågelbadet som en uppvärmningspresent. Det handlar om att leva i en värld där det största bekymret är om dina äpplen kommer att vara klara att plocka idag eller imorgon. Det handlar om att hitta ett nytt hem.

Skiftet in Nya horisonter är att allt detta sker på en tropisk ö istället för i en obeskrivlig vildmark. Inställningen har ingen större inverkan på historien eller spelet, men tonalt, det ger en luft av kyla till det hela.

Tom Nook, den berömda tvättbjörn/oligarken, inleder ditt besök på sin ö med en luau, komplett med fruktcocktails framför ett vrålande brasa. Slumpmässiga djurbybor talar om hur de behövde en paus från världen och kom hit för lite lugn och ro. Vilket … rättvist.

Och hans plats verkligen är fredlig. Jag vandrar ut till en avlägsen strand på norra sidan av ön på min andra dag och tittar bara upp på den öppna, orange himlen när solen glider under horisonten. Allt jag kan höra är vågorna och vinden som rusar genom träden när spelets soundtrack tar en minimalistisk vändning. Jag känner havets spray på mitt ansikte och andas djupt.

Polygon rekommenderar är vårt sätt att godkänna våra favoritspel. När vi delar ut ett spel som Polygon rekommenderar-märket, beror det på att vi tror att titeln är unikt tankeväckande, underhållande, uppfinningsrik eller rolig-och värd att passa in i ditt schema. Om du vill se det bästa av det bästa för dina valda plattformar, kolla in Polygon Essentials.

Nya horisonter är det första fulla Animal Crossing -spelet i HD, och effekten är dramatisk. Dessa vackra ögonblick var tidigare luddiga och dolda av 240p Nintendo 3DS-skärmen i det annars utmärkta Djurkorsning: Nytt löv.

Men upplösningen är inte bara för atmosfären; det påverkar hela spelet. En av huvudaktiviteterna i Animal Crossing är att fånga och sälja buggar. En pillbug på en 240p skärm är i grunden en prick. En tusenfot reduceras till en vinglig linje.

Nya horisonter erbjuder en mycket högre detaljnivå på även de minsta av critters. Det hjälper ön att känna sig levande. Varje läskiga tusenben är synligt i det ögonblick som det dyker upp under en sten, på gott och ont.

Bitar av möbler har alltid haft en viss nivå av interaktivitet för dem, men nu kan du tydligt ta fram händerna på en klocka när den tickar bort, eller skivspelaren när den snurrar den senaste KK Slider -sylt. Även om dessa visuella detaljer är rent estetiska, kombineras de alla för att få miljön att kännas livlig och levande.

Kungen på ön

Trots hoppet i visuell trohet har hjärtat i Animal Crossing inte förändrats. Nya horisonter handlar fortfarande om att vakna upp varje dag, få vänner med lokala djurfigurer, lägga ut möbler i ditt hem och donera dinosaurfossiler till det närliggande museet.

Även om allt detta presenteras som en upplevelse utan tydligt mål och en ”gör-vad-du-känner” -stämning, finns det där är ett huvudmål i Nya horisonter: för att göra den bästa jävla ön möjlig. Det är i denna implicita utmaning att denna del går utöver vad tidigare spel har erbjudit, så att du kan skapa en verkligt anpassad livsmiljö för dig och dina djurvänner.

Jag skulle göra planer för min bylayout i äldre Animal Crossing -spel, men den mest direkta kontrollen jag hade var att bestämma var mitt starthus skulle vara. Visst, jag kunde plantera träd där jag ville, men det var inget jag kunde göra åt det om en ny bybo bestämde sig för att flytta sitt hus direkt mitt i min noggrant arrangerade fruktträdgård.

en ung rosahårig tjej och en leende groda njuter av regnet nära ett tält i Animal Crossing: New Horizons

Nya horisonter gör enorma förändringar i öbyggnadsprocessen, vilket ger mig full kontroll över alla större beslut. Jag bestämmer platsen för bostadstomten för varje ny byman, innan de ens flyttar in. Jag bestämmer var museet och butiken ska byggas. Om jag inte gillar där jag placerade mitt hus från början kan jag flytta det mot en blygsam avgift.

Att tvinga nya bybor till perfekta, Manhattan-esque nät är något tonalt inkonsekvent med Animal Crossings glada natur, men hur mycket du besatt av det här är verkligen upp till dig. Jag fann en enorm tillfredsställelse i att ställa upp alla de stora anläggningarna på min ö på Broadway, även om det tog en komisk planering. Men det är en del av det roliga för mig. Det kanske inte är för dig, och det är också bra.

Nya horisonter frigör mig också för att placera möbelartiklar var jag vill på ön, medan möbler tidigare bara kunde visas inomhus. Kanske vill jag göra en zen -trädgård vid stranden med en flamingokylning mitt där? Det är min befogenhet.

Kontrollnivån är spännande, och det är redan innan du låser upp den mycket välrenommerade ”terraformande” funktionen, ett tillägg i sent spel som låter mig rista ut mina egna floder, vägar och klippor för att skulptera min ö hur jag än vill ha den. Det kan ta några veckor, men så småningom var Nya horisonter byn kommer att vara en sann framställning av spelaren som skapade den.

Gör min väg

Öns anpassning ansluter sig fint till det andra nya tillägget till Nya horisonter: förmågan att göra egna möbler och verktyg. Dessa föremål brukade bli begåvade till spelare av vänliga bybor, eller köpta i en butik. Men nu är det möjligt att göra en säng, eller spade, från grunden, förutsatt att jag har receptet och de rätta resurserna.

Nya möbelrecept kan köpas i receptförpackningar eller begåvas av dina djurgrannar helt enkelt som ett sätt att säga hej. Recept kommer då att kräva resurser (till exempel sten, trä och järn) för att skapa. Lyckligtvis är de flesta resurskraven ganska tama, vilket kräver bara en minut eller två att gå runt medan du smackar stenar och träd; att samla resurser kändes aldrig som mycket jobb.

Gör-det-själv-möbelsystemen i det här spelet är underbara. De ger mig en känsla av ägande över föremålen jag skapar, så att jag kan anpassa små detaljer, ända ner till designen på sängkläderna. Jag återskapar en pixelkonstdesign av Waluigi som jag hittar online, och plötsligt har jag en Waluigi -säng mitt i mitt hus. I tidigare Animal Crossing -spel var dessa anpassade mönster begränsade till dukar som hängde på väggarna eller till specifika kläder, men nu kan jag se mina skapelser över hela ön.

Tyvärr saknar jag samma spänning att behöva skapa mina egna verktyg. Verktyg går hela tiden sönder när de används, vilket verkar vara ett upprörande beslut i ett spel fyllt med så många andra livskvalitetsförbättringar. Ett par veckor in i mitt öäventyr använder jag fortfarande buggarn och fiskespön som går sönder efter 30 användningar.

meddelar en blondhårig ung man att de gjorde en tunn yxa i Animal Crossing: New Horizons

Om du är på en verkligt dedikerad bugjakt kommer du att behöva skapa ett nytt nät var 20: e minut. Jag har börjat bära en hantverksstation och resurser vart jag än går, bara för att jag inte behöver hova tillbaka det till mitt hus för att göra en ny slangbult.

Det bör nämnas att, ja, jag är fortfarande bara några veckor in i spelet, och det är möjligt att mer hållbara verktyg låses upp under senare månader. Men det finns inget att säga när eller hur man ska låsa upp dessa uppgraderingar. Tills dess finner jag mig själv rulla med ögonen när min spade dyker upp av existens.

Ett år av mystik

Det är särskilt svårt att granska Animal Crossing: New Horizons före dess offentliga lansering eftersom det bara finns så mycket om spelet jag inte vet eller inte kan prova. Just nu längtar jag efter mer variation i mina dagliga aktiviteter. Under två veckor har det varit sporadiska säljare och speciella gäster i min stad som erbjuder mikroutmaningar som ”hitta tre stora fiskar” i utbyte mot att kunna sälja fisk till ett något högre pris. Men inget av dessa möten har känts spännande eller dramatiskt annorlunda än den vanliga dagliga.

Jag kan resa till små, avlägsna öar för att krydda saker, men det finns inga aktiviteter att hitta där. För det mesta är de bara där för att hjälpa mig med ytterligare resurser, eller för att vara värd för nya bybor jag kan bjuda till min stad.

Nintendo har sagt att det har ett årslångt schema för evenemang planerat, som börjar i början av april med körsbärsblommasäsongen och ”Bunny Day”, men dessa evenemang kommer att rullas ut som gratis nedladdningsbart innehåll när de är klara. Det bör finnas runt ett speciellt evenemang per vecka, om Nytt löv är någon indikation, men vi vet inte om den kadensen kommer att fortsätta in Nya horisonter. Om det gör det skulle det lindra mina bekymmer om variation eller de långsiktiga utsikterna för spelet.

Online funktionalitet är också otillgänglig när detta skrivs. Med tanke på hur avgörande flerspelaren är i Animal Crossing – oavsett om det handlar med möbler eller säkra nya fruktträd genom att besöka mina vänners städer – kommer ankomsten säkert en välsignelse, även om jag inte kan tala till dessa aspekter än.

Flykten vi behöver

Animal Crossing: New Horizons är en paus från världens nuvarande tillstånd. Jag tycker att min allmänna ångest sakta avtar när jag springer genom min stad, vattnar mina växter och bygger möbler för den tjuriga kycklingherren som bor nere vid stranden. Det är precis vad jag behöver just nu.

Det finns stunder när jag tittar upp från en lång session och inser att jag har ignorerat allt omkring mig. Sedan tittar jag runt på vad faktiskt pågår runt omkring mig, och inser att det kanske är bättre att jag stannar i mitt öparadis en liten stund till.

Uppdatering (26 mars): Efter att ha spenderat över en vecka med online -anslutning i Animal Crossing: New Horizons, Jag kan bekräfta att spelet blir ännu roligare med sällskap. Att kunna besöka en väns stad för att handla frukt eller önskade möbler förstärker känslan av att jag lever i en ansluten värld, snarare än att fastna på min egen öde ö.

Onlinespelet har dock några olyckliga särdrag. En komiskt lång anslutningstid som pausar handlingen för alla spelare i sessionen (både för avgångar och ankomster) gör det lite jobbigt att ha ett gäng på besök. Lyckligtvis finns det nya, strömlinjeformade sätt att skicka presenter och brev till vänner utan att behöva besöka personligen.

Trots viss online -klumpighet, Animal Crossing: New Horizons är fortfarande ett spektakulärt spel och en enkel rekommendation för alla med en Nintendo Switch.

Animal Crossing: New Horizons släpps den 20 mars på Nintendo Switch. Spelet granskades med hjälp av en nedladdningskod från Nintendo. Du kan hitta ytterligare information om Polygons etikpolicy här.