Skip to content

Så här kommer du igång med att skapa i Fallout 4

19 de maj de 2021

Visste du att Fallout 4 har ett djupt, komplicerat system för hantering och bosättning? Det gör det. Saken är att spelet inte gör det bästa jobbet för att förklara hur det hela fungerar.

Tidigt hittar du din första bas: Red Rocket Truck Stop. Du går in och ser några hantverksbord. Det finns en radio som spelar klassisk musik. Det är ganska mycket det.

Jag tillbringade mina första timmarna osäker på hur det var att ens börja skapa. Det skapande användargränssnittet kan väl kallas ”dåligt” och spelet förklarar inte riktigt vad du ska göra eller hur du ska göra det.

Några hjälpsamma vänner pekade mig i rätt riktning och fick mig på väg. Hurra, hjälpsamma vänner! Jag tänkte att jag skulle ta en stund att hjälpa någon där ute som också kan ha problem med att komma igång.

Första tipset:

Du kan helt parkera din armor i din verkstad.

Tidigt i Fallout 4, du får en uppsättning kraftrustning. Du får behålla och uppgradera rustningen; om du går ut och lämnar den någonstans visas den på din karta så att du aldrig tappar den. Jag förstod inte (först) att det faktiskt finns en avsedd lagringsplats i din verkstad.

Gå bara upp till Power Armor Station och gå ut ur din power rustning. Det finns ingen ”dockningsprompt” eller något annat, men om du går ut ur rustningen medan du står framför stationen kommer den att docka upp automatiskt. Du kan också lagra skräp på kraftpanserstationen, vilket gör det lättare att hålla ditt lager klart.

Nu på att skapa. Här är det viktigaste du behöver veta:

Hantverk sker inte vid det röda hantverksbordet.

Spelet innebär att du måste gå över till det röda bordet för att komma in i din verkstad. Det är faktiskt inte hur hantverk fungerar Fallout 4. Gränserna för din ”verkstad” sträcker sig till hela området runt lastbilstoppet Red Rocket. För att skapa och placera saker måste du faktiskt gå runt och ordna dem i spelvärlden.

Detta är … inte något som jag förstod först. Jag har hört från tillräckligt många människor som hade samma problem att jag är säker på att jag inte är ensam om den här.

Du behöver faktiskt inte ens närma dig den röda arbetsbänken för att komma igång. Spelet berättar inte för dig om du inte redan har börjat skapa, men du kan gå in i verkstaden genom att hålla in visningsknappen / pekplattan (beroende på ditt system) när du närmar dig lastbilstoppet.

Du kan skrota allt i truckstoppet.

En annan sak som jag förstod inte riktigt först – du kan skrota allt inom din verkstads gränser. Du borde definitivt göra det här. Gå bara runt, välj saker och skrota det.

Det finns naturligtvis några saker som du vill lämna stående – dina olika arbetsbänkar, några möbler du kanske vill ha – men de däcken och de bystade hyllorna och skräpbilarna? Skrapa den där skiten.

Om du skrotar det mesta av skräpet i din verkstad, har du en massa mer material för att uppgradera din rustning och annan utrustning. I själva verket har jag upptäckt att när jag lämnar och återvänder till min verkstad, ger spelet mig nya däck och andra olika skräpstycken, nästan som att däckfeen har stannat förbi på natten.

När du är bekväm med grundläggande hantverk och skrotning kan du starta en uppgörelse och gå djupare in i hanteringen. Men det är ett inlägg för en annan dag. För närvarande: Jag hoppas att detta har varit till hjälp för alla andra som inte riktigt fick vad de skulle göra först.

Om du har fler hantverkstips hoppas jag att du delar dem nedan.

För att kontakta författaren till det här inlägget, skriv till [email protected].