Skip to content

PSA: Gå sitta vid lägerelden i Assassin’s Creed Valhalla [Updated]

8 de maj de 2021

I går kväll, tidigare MTV News personalen Stephen Totilo skickade mig en text om Assassin’s Creed Valhalla: ”Gå sitta vid lägerelden.”

Vi hade pratat av och på om spelet, och han föreslog att jag skulle kolla in något. Tydligen, även om jag hade sjunkit 90 timmar in förra årets största match– även om jag hade slutfört alla Animus Anomalies, slog ut de flesta regionala berättelser och omfattande pored över slutspelet—Jag saknade på något sätt en avgörande dold scen som har allvarliga konsekvenser för förhållandet mellan två huvudpersoner.

Stora spoilers följer efter Assassin’s Creed Valhalla.

Så lägerelden. Det är inte bara någon lägereld utan särskilt den du ser när du utforskar det moderna segmentet i New England. Och du måste sitta på det efter att du har slagit spelets huvudbåge, tydligen när du är i Basims passé men ändå obestridligt förnuftigt skor. (Kom ihåg att efter händelserna i Hordafylke-bågen hamnar den senaste seriens huvudperson Layla inlåst i en gammal digital avgrund. Basim, en gång antagen död, använder en magisk spira för att komma tillbaka till livet och fly till den verkliga världen, 21 Du kontrollerar honom snarare än Layla dagens historia om Assassin’s Creed förblir, som alltid, helt otrolig.)

Jag har nått den punkten i mitt spel, så jag styrde Basim till lägerelden. ”Ah, den underbara lukten av vedrök”, säger han. ”Jag är glad att vissa saker aldrig förändras.” Han ser sedan ut över det idylliska amerikanska baklandet. Allt är väldigt underbart. Inte precis avgörande, dock.

Zack Zweizen, Kotakuär internt Assassin’s Creed lore master, hade en annan upplevelse. När han följde samma steg såg han …

Ja, det är Eivor. Det är inte Eivor Eivor, kom ihåg, utan snarare en uppenbarelse, något som Force Ghosts från Stjärnornas krig. Titta nära, och du kan se inslag av ett leende. I hela klippet, Nickar Eivor och Basim till varandra, ett erkännande av ömsesidig respekt. Man kan med rimlighet gå så långt att övertyga Eivor, med den ena rörelsen, säger i princip: ”Det är allt bra, man.”

Det spelar ingen roll hur många hundra år som gått. Om min bror försvann i två år och sedan dyker upp någon dag med en konstig man, och då planerade den konstiga mannen att få min bror kidnappad och delvis uppdelad och sedan i hemlighet tailed oss ​​två på ett själssökande äventyr till vårt hemland och avslöjade sedan sin hemliga plan hela tiden vid, som det värsta möjliga ögonblicket, och försökte sedan döda mig, jag vet inte att jag skulle vara så förlåtande.

Vi vet också fortfarande inte hur fan Eivors skelett hamnade i New England. Men Eivor – vare sig det är genom Animus magiska teknik eller genom Basims etablerade närvaro under 2000-talet – verkar fortfarande finnas kvar på något eller annat sätt. Och det är inte som att det inte finns några prejudikat för de här sakerna. Kassandra, huvudpersonen i 2018-talet Assassin’s Creed Odyssey, kunde överleva in i modern tid. (Hon är död nu.) Här hoppas det att detta betyder att Eivor, den starkaste seriens huvudperson sedan Ezio Auditore, kommer att återkomma.

Så varför såg Zack den här scenen medan jag hamnade fast med en sorgfull ode till nostalgi?

I ett uttalande till Kotaku, förtydligade representanter för Ubisoft att, för att få Eivor att dyka upp i New England, måste du utföra tre saker. Först måste du slutföra alla berättelser. Du måste också avsluta Order of the Ancients, vilket inte borde vara för tufft, eftersom huvudberättelsen får dig att eliminera ett stort antal av dem. Slutligen måste du slutföra uppdraget ”Forge and the Flame”. (Det är det som handlar om Gunnars bröllop.)

Jag har spelat mycket Assassin’s Creed Valhalla, men har fortfarande många lösa trådar. För det första har jag inte avslutat Hamtunscire-bågen. Efter att ha lärt mig vad som händer plottmässigt bestämde jag mig för att de åtta till tio timmarna behövde för att slå det – se, jag spelar de här spelen i en otroligt metodisk takt – skulle vara bättre att spela något annat. Nu när jag vet vad som är verkligen väntar? Min orderstock blev bara lite större.

Uppdatering: 2/23/2021, 11:30 ET: Vi har uppdaterat det här inlägget för att inkludera information från Ubisoft om hur du exakt kan se detta påskägg.