Skip to content

Pokémon Sword and Shield: Vilken ska jag köpa?

15 de maj de 2021

Medan jag har spenderat mycket tid med Pokémon Shield, Natalie Degraffinried har utforskat Pokémon-svärd. Som tradition för Pokémon, varje version av detta spel har exklusiva Pokémon, och den här har också några versionsexklusiva gymledare. Vi satte oss ner för att prata om vad som är olika mellan varje version.

Medan du väljer en Pokémon spelet kommer i slutändan att komma ner till personliga preferenser, Nat och jag går i detalj om hur olika de är från varandra. I processen nämner vi den evolutionära typen för några av de avslöjade Pokémon, liksom några av de Pokémon som används av de versionsexklusiva gymledarna, så läs inte om du vill gå in helt oinformerad. Och om du bara vill ha en lista över versionsexklusiv Pokémon, här är det:

Pokémon-svärd:

 • Deino
 • Zweilous
 • Hydreigon
 • Jangmo-o
 • Hakamo-o
 • Kommo-o
 • Farfetch’d
 • Sirfetch’d

Pokémon Shield:

 • Larvitar
 • Pupitar
 • Tyranitar
 • Dumma
 • Sliggoo
 • Goodra
 • Galarian Ponyta

Natalie Degraffinried: Vi är här i dag för att diskutera de olika skillnaderna mellan Pokémon-svärd och Skydda för att hjälpa dig att räkna ut vilken som är rätt för dig. Jag är här och tar tillbaka Valiant Knights of Sirfetch’d på uppdrag av Pokémon-svärd.

Gita Jackson: Och jag försvarar mitt söta barn Galarian Ponyta med styrkan av Pokémon Shield.

Natalie: Så där är den första skillnaden, och en jag var visserligen ledsen för: Om du vill ha den bedårande, psykiska Galarian Ponyta, måste du ta tag i Skydda. Om du vill ha Sirfetch’d, den efterlängtade utvecklingen till Farfetch’d, en Pokémon som har varit värdelös sedan den kom ut i första generationen, vill du ta tag Svärd. Har du njutit av din Galarian Ponyta, Gita?

Gita: Galarian Ponyta är allt jag ville ha och mer. Hon ser ut som om hon är gjord av sockervadd och hon har en typkombination efter att hon utvecklats som gör henne otroligt användbar. Lite av en glaskanon, men herregud är hon förtjusande.

Galarian Ponyta är en psykisk typ och utvecklas till en psykisk / fe-typ, vilket ger den specifika men mycket kraftfulla applikationer. Hon lär sig mest psykiska rörelser, även om sagan Dazzling Gleam, som hon lär sig efter att ha utvecklats till den strålande skönheten som är Galarian Rapidash, räddade hela min röv i de sista ögonblicken av spelet. Jag tror också att hon kommer att vara bra för Max Raid-strider, eftersom hon har ett drag som läker andra Pokémon men inte hon själv. Men hon är så ömtålig … Jag vill bara att mitt barn ska ha det bra …

Natalie: Ja, det är saken med psykiska typer. Jag är visserligen lite avundsjuk på din Ponyta, även om min Sirfetch’d är ganska fantastisk också. Den nya Galarian Farfetch’d-formen är ganska cool – den går mjukt och bär en stor purjolök. Den ankan har sett lite skit, man. Jag antar att din Ponyta skulle vinna typmatchning där, eftersom Galarian Farfetch’d och Sirfetch’d är Fighting-typer! På tal om strid var min fjärde gymkamp Bea, den ledande gymledaren som jag älskar. Din version hade spöktyp Allister kom på fjärde plats, eller hur?

Gita: ja! Allister gav mig ett ”Whitney’s Miltank” -moment med sitt team, men jag uppskattade utmaningen. Jag älskade honom verkligen som en karaktär, men jag är nyfiken på att höra om Bea. Fandomen har inte adopterat henne som sitt barn på samma sätt som de har gjort för Allister.

Natalie: Så Bea var jättebra! Jag hade tränat en Orbeetle (Psychic / Bug) Pokémon i mitt team, så jag tyckte inte att hon var för svår, men jag älskade henne Gigantamax Pokémon. Det är dock en ny vridning på en klassisk kampmånad. För dem som inte vet är Gigantamaxing som Dynamaxing, men det ger också Pokémon sin egen speciella, nya form. Jag antar att en av de kommande ledarna som du stött på kommer att förstöra mig, baserat på att skriva.

Gita: Pokémon-svärd och Skydda kommer definitivt att straffa dig om du inte är uppmärksam på typfördelar, vilket är både välkommet och också något som ibland fick mig att behöva ta en liten promenad. Åtminstone vet vi båda att detta är sant i båda spelen.

Vad som är lite nedslående för mig är att lära mig att Bea och Allisters gymuppdrag – ett pussel du måste slutföra innan du utmanar gymledaren – är funktionellt identiska. Jag gillar verkligen det här gymuppdraget, men jag önskar att de skulle ändra det för varje utmanare.

Natalie: Samma! Men också, Bea hade en jävla Gigantamax Machamp, kille.

Gita: Knulla mig UPP.

Natalie: Det ser så fånigt och nötigt ut. Det är den perfekta Pokémon för en sådan mekaniker.

Gita: Så Allisters pokemon som Gigantamaxed var … Gengar. Och det var den som bara fortsatte att förstöra mig om och om igen, eftersom Dynamax Ghost-typ flyttar ÖKAR också speciella attacker. Så även om jag skulle överleva Gigantamax skulle jag förstöras efteråt, för hans attack var så hög!

Natalie: Ooof ja. Jag tror att Fighting-rörelsen väcker attack? Så det verkar som att Bea och Allister faktiskt har liknande dynamik. Det verkar som om de båda är ganska coola – som någon som ÄLSKAR Ghost’s mons är jag lite avundsjuk på att jag inte fick Allister, men Bea är cool. Det verkar som att det är vettigt för människor att välja vilken typ de gillar mer i det avseendet.

Gita: Ja jag tror det! Personligen älskar jag Allisters blyga lilla personlighet. När han presenterar sig innan gymkampen säger han bara ”Hej. ’M Allister.’

Natalie: Awwwww. Bea är seriös och stoisk men också … med skiten. Vid ett tillfälle under striden är hon som: ”Argh! Fina då, låt oss bara förstöra allt! ” Och jag var som JA, LÅT! NU GÅR VI!

Gita: Bea har en sidopremiär som huvudsångare i ett hardcore-band.

Natalie: Kanske är Marnie i det. Kan du föreställa dig?

Gita: Jag skulle dö. Hon är den tysta men dödliga basspelaren. Hur som helst, tillräckligt med det Pokémon fanfic.

Uppdatering: 11/11/19, 14:50 ET: Det finns också en skillnad i det sjätte gymmet som vi glömde att nämna! Svärd har en Rock-typ ledare och Skydda har en is-ledare.

Natalie: ha! Jag tror att vi har slagit på de stora sakerna, förutom de legendärer som min regel alltid är: välj den som ser mindre dum ut. Jag tror att jag definitivt har gjort det och vunnit dagen med Pokémon-svärd och Zacian.

Gita: Jag tror att du vann, för säker. Det här är alltid det som snubblar mig – Pokémon jag vill ha är aldrig i samma spel som den legendariska jag vill ha!

Natalie: Samma!

Gita: Men uppriktigt vinner ”hund med svärd” över ”hund med sköldskägg” som tusen gånger.

Natalie: Lyckligtvis är det väldigt lättare att handla generellt än det var när vi var unga Poké-valpar, så om du inte vill ha den legendariska Pokémon som har hoppat över allt annat än bröstdagen … kan du handla för, säg en Galarian Ponyta ganska enkelt, Jag föreställer mig. Så jag tror att det är dom, eller hur? Välj vilken version av Pokémon (och gymledare!) Som ser coolast ut för dig. Precis som det alltid har varit!