Skip to content

Player Spotlight: MMA-fighter Olivier Aubin-Mercier

17 de juli de 2021

Medlemmar av Axie-nationen kommer från hela världen och från alla yrken. Vi har till och med en MMA-fighter i våra led!

Vi satte oss ner med Olivier Aubin-Mercier, en MMA-fighter från Québec om hans ögonöppnande Axie-upplevelse.

1. Berätta lite om dig själv och hur du började med Axie.

Hej, jag heter Olivier Aubin-Mercier. Jag är en MMA-fighter och var en UFC-fighter i 7 år. Förra året tecknade jag med en PFL, en kampanj som gör en ”mortal Kombat” -turnering (utan att döda … tack och lov) varje år.

Vinnaren av denna turnering vinner 1 miljon dollar. PFL bestämde sig för att ta en paus under pandemin. Så detta satte mig i en situation där jag inte kämpade på mer än 2 år.

Nyligen meddelade PFL att de kommer att göra ett evenemang den 23 april. Jag var super exated men jag hade 2 problem.

  1. I Québec var det olagligt att träna, även för pro-idrottare.

  2. Jag hade ingen mer likviditet för att besöka ett främmande land för att träna.

Jag bestämde mig för att låna pengar från vår vän, banken, och köpte en biljett till Puerto Ricco för att träna med Danaher Dead Squad. I Puerto Ricco introducerade en god vän till mig som är en kryptoentusiast mig för Axie. Min vän sa till mig att han kunde låna ut sina Axies för att prova spelet, så jag kunde bestämma om jag gillade spelet eller inte och tjäna lite extra pengar. Det är så jag lärde mig om Axie.

2. Vad är du mest upphetsad för Axies framtid?

Jag tror att om idén att spela för att tjäna fungerar kommer spelbranschen att förändras för alltid. Axie kan vara det första solida projektet som får det att fungera. Självklart är jag upphetsad om Ronin och det fria att spela-läget. Åh och när händer landspel, Jiho? Ja, jag är också glad över det.

3. Har play to earn hjälpt dig i den verkliga världen?

Så som jag sa tidigare lånade jag till mitt träningsläger och under ett träningsläger är det omöjligt, om du menar det, att ha ett sidjobb. Så Axie hjälper mig att betala för det träningslägret. Pengarna jag tjänar på att odla SLP kommer att vara ett välkommet tillskott och det är super flexibelt, jag kan spela under mina fria stunder medan jag återhämtar mig. Till exempel, om jag är i isbadet och återhämtar mig, hur är det möjligt för mig att tjäna under den tiden än genom att spela Axie?

4. Vad gör Axie och Axiesamhället speciellt i dina ögon?

Enkelt uttryckt känner jag att samhället tror på projektet och förstår att de är en del av något större. De vill att det ska fungera.

Discord-communityn hjälpte mig mycket när jag kom igång, början på resan kan vara lite komplex så jag tror att det har varit en oerhört viktig del av upplevelsen.

5. Vad visste du om Blockchain innan Axie?

Jag har främst varit en Bitcoin-entusiast. Jag hade lite ETH men var inte så intresserad av det.

Men jag blev introducerad till NFT och Axie (Vitalik borde tacka dig) så nu använder jag Ethereum. Under pandemin fick två saker min uppmärksamhet:

  1. Crypto.

  1. Bristen på fysisk sport och ökningen av Esports. Sätt nu ihop dem och man, vi har något explosivt på våra händer.

Frågor?

🌟 Gå med i Axie Discord

Ie Vanliga frågor om Axie Infinity

📝 Vill du skriva om Axie? Kolla in vårt mediesats.