Skip to content

Nioh’s Sloth Magic förvandlar bossar till skämt

18 de maj de 2021

Nioh har några svåra chefer. De shish-kebab dig på ett ögonblick. Vad händer om jag berättade en magisk förtrollning som förvandlar dem till total pushovers?

Jag har spelat nära 50 timmar av Nioh. Jag har dödat brutala yokai och engagerat i några ganska fantastiska svärddueller. Jag är en rak ninjakrigare. Hittills har jag knappt berört spelets Onmyo-magi, som tillåter användning av speciell stavning och föremål. Detta var ett stort misstag.

När du har utjämnat dina magiska poäng till nivå tio och tävlat i de två första magiska dojo-försöken kan du låsa upp Sloth Talismans. Dessa trollformler saktar ner fiender till en snigeltakt och gör chefer en bris att slåss. Här bekämpar jag isandan Yuki-onna utan att använda Sloth Talismans:

Holy shit. Vad i helvete? Jag blinkade en sekund och hon stack mig genom bröstet. Bekännelsestid: Jag tillbringade ungefär en timme och tjugo minuter på att pjäsa, sträva och dö tills jag äntligen lyckades döda denna olycksbådande anda genom en förnuftig och genomtänkt användning av mitt spjut. Sedan slutligen lyssnade på min kollega Kirk Hamiltons tips och använde magi. Dags för omspel. Så här gick det:

Skillnad mellan natt och dag. Dessa attacker skulle vara dubbelt så snabba och kräva att jag faktiskt kom igenom hennes vakt. Här? Jag dansar bara lite innan jag avslappnat går upp och skär andan i bitar med min dubbla tachi.

Resultaten är inne och nio av tio samuraier är överens: Sloth Talismans gör tänderna ljusa och yokai dövare. Jag borde veta. Jag brukade vara en nivå en gaijin idiot och nu är jag en nivå 53 kunoichi. Och om jag kan göra det kan du också!