Skip to content

Innan du börjar … Tips för att spela Borderlands 2 Det bästa sättet

22 de maj de 2021

Borderlands 2 är ett tufft spel. Tuffare än jag minns att det första spelet faktiskt var. Det är också ett otroligt stort spel, med massor av sidouppdrag, utmaningar och prestationer att bränna igenom.

Nu när jag har avslutat spelet och sett mycket av det det har att erbjuda, tänkte jag att jag skulle ge en hand med några nybörjartips. Här är vad jag har:

1. Ha vänner

Ledsen, återkallar. Borderlands 2 är verkligen byggt för samarbetsupplevelsen. Stora strider kan vara ett drag, ibland till synes omöjligt, när du solo dem.

Varje spelbar karaktär har också något unikt att bidra med. Sirenen suspenderar fiender i luften, kommandot tappar torn, mördaren kan bli osynlig, kanonskytten kan dubbla svängar för maximal dödshantering. Sammantaget är de fyra valvjägarna ett sammanhängande team. Du skulle vara tyst att inte uppleva spelet med tre andra. Remiss, och ofta död. Mycket, mycket ofta. Vilket leder mig till min nästa punkt.

2. Avsätt massor av tid för dessa huvudberättelseuppdrag

Du kan organisera din uppdragslista efter huvud- / siduppdrag. Detta ger dig en uppfattning om vilka som kan vara de längsta för dig att slutföra.

Vissa strider har tagit mig lång tid att avsluta, även med vänner. Så om du misstänker att du ska på en episk resa för att döda den ena killen som den andra personen ville att du skulle döda, kanske du vill vara säker på att du har nästa timme eller så fri att göra det.

Du kan inte stoppa mittuppdraget. Att spara och avsluta spelet kommer att lämna dig vid den första kontrollpunkten. Jag tog mig igenom ett banditläger, nådde chefen och var tvungen att kalla det en natt för att det var klockan 1 och jag hade jobb nästa dag. Om du har ett hektiskt schema är det något att tänka på. Om det är helgen och du är ute efter ett maraton och skruva i det, är du välkommen att inte oroa dig för detta tips. Jag har definitivt varit där.

3. Om du inte har vänner, välj din klass klokt

Ok, ok återkallas. Jag har hört dina stön. Om du verkligen måste solo detta spel kan jag föreslå kommandot. Hans torn är väldigt hjälpsamt på ett trångt ställe, och dess död kan till och med ge dig andra vind när du är på marken och kämpar för ditt liv.

Men han är verkligen inte min favorit. Jag är delaktig i karaktärer med känsla för magiska egenskaper, och sirener har alltid varit så sexiga Borderlands. Jag spelade som Maya och jag skulle inte skylla på dig för att du valde henne.

Mördaren, Zer0, är ​​också ett bra val. Hans handlingsförmåga gör honom snabb och bokstavligen osynlig. Han kan sätta upp en lura för att distrahera fiender. Det är inget fel med det.

Gunzerker är en brute och kan hantera massiva skador. Han är ett bra andraval om du är död på att solera uppföljaren, särskilt för att han regenererar ammunition (och hälsa!) Medan hans handlingsförmåga är aktiverad.

4. Planera ditt skicklighetsträd, men var inte rädd att respektera

Det finns en snyggt litet verktyg så att du kan bygga upp din karaktär innan du börjar spela. Fastna inte med att bygga ut en trädgren innan du inser, ”Jävla, jag vill verkligen att Mayas faslåsförmåga kan hantera frätande, slagg- och stötskador!” Vissa träd börjar med användbara färdigheter, men andra kommer att växa till ännu mer användbara färdigheter. Det är viktigt att se framåt för att se vilket träd som totalt sett passar dig bäst.

Men även om du fastnar och vill ha en annan rutt kan du betala för att respektera din karaktär.

Och [small spoilers] du får en chans att göra om dem gratis när du låser upp nytt spel plus [done with small spoilers].

Varje träd kommer verkligen att påverka hur du använder din karaktär, så bli definitivt intim med hur var och en fungerar.

5. Testa flera klasser

På tal om klasser, begränsa inte din Borderlands 2 upplevelse till bara en. Spelet spelar helt annorlunda med en ny karaktär.

Jag fick så mycket liv ur Borderlands 1, och en del av det handlade om att experimentera med andra klasser. Jag skulle aldrig ha insett hur mycket jag älskade Mordecai om jag aldrig hade spelat som honom. Jag älskar att klippa, visst, men Bloodwing var en helt annan glädje som jag inte kunde uppskatta förrän jag spelade igenom den klassen.

Varje karaktär har sina fördelar. Och du vet att du kommer att vilja ha en annan ursäkt för att spela.

6. Spela loooooooooots av sidouppdrag

Ha inte bråttom för att komma igenom huvudhistorien. Jag vet att jag ibland blir glada över att berätta historien, men det är väl värt att sträcka ut upplevelsen så länge du kan.

Historien är fantastisk. Mycket bättre än de första spelen tack vare tillägget av den nya författaren Anthony Burch. Men sidhistorierna är lika bra, och uppdragen som följer med dem har äntligen den mångfalden som franchisen behövde.

De är alla roliga, och de låter dig utforska mer av både själva planeten Pandora, liksom dess invånare, historia och kultur.

Att spela genom sidouppdrag kommer också att öka din nivå upp, vilket gör dig hårdare för chefsstriderna att komma. Jag tappade den sista chefen på cirka nivå 27, men jag skulle verkligen föreslå att gå på den med en högre nivå karaktär, särskilt om du kommer att tackla spelet ensam.

7. Leta efter dessa snygga elementära vapen

Det finns inget mer tillfredsställande än att släppa flera fiender ner till låg hälsa, bara för att se frätande syra äta bort resten av deras hälsobar. Elementära vapen ger dig både styrka och snabbhet. Genom att använda ett eldsprutande hagelgevär och andra kommer du att bättre hantera folkmassakontrollen, så att du kan gå snabbare till nästa hot.

Din instinkt kan vara att leta efter pistolen med minst svängande och mest skada, men elementära vapen är det Borderlands 2s mest kraftfulla skapelser.

Dessutom är vissa fiender riktigt svåra att ta ner såvida inte du har den magiska elementära beröringen som attackerar mot deras akilleshäl. Mechs kan till exempel tas ner mycket lättare med frätande vapen. Varkids – bug-liknande varelser – hatar eld. Få rätt kombination så blir du gyllene.

8. Ta ditt eget fordon

En del av skönheten i Borderlands rider runt öknen (eller andra, nya miljöer i uppföljaren) i ett dåligt fordon med massor av ammunition.

Jag vet jag vet. Fordonen är speciellt utrustade för spelare att gå med ihop. Och kanske du inte kör eller navigerar bra, eller kanske du inte kan låsa på mål med en raketkastare väl. I ditt fall kan du förmodligen dra nytta av att ha en vän i din bil som bemanar ratten eller vapensätet.

Men i mitt fall, och jag är säker på att du i många av dina fall vill köra bil och skjuta på saker som galna. Obegränsad ammunition och inga nedkylningar ?! Av kurs Jag vill göra båda. Men om du spelar med tre andra måste du dela mellan maxbelastningen för två bilar. Fortfarande bättre än alla som klämmer in i en fyrsits.

Med flera fordon har du också större arbetskraft. Så kanske, ta ditt eget fordon.

9. Spendera eridium för att maximera dina pistolklämmor

Ammunition kan vara svårt att få tag på i Pandora, åtminstone jämfört med hur mycket av det du använder. Det finns inte alltid en anständig mängd leverantörer som säljer grejerna eller fiender som släpper det. Men de släpper ironiskt nog mycket pengar.

Du kan använda den lila eridiumvalutan på den svarta marknaden i spelets navstad Sanctuary för att öka din klippkapacitet. Du kan också använda den för att få mer plats i din bank, men jag lämnade uppgraderingen för sist. Jag är snarare välutrustad på slagfältet, och jag tyckte inte jag stashade för många saker tidigt om de inte var för höga för mig just då.

10. Det finns denna sak som kallas tokens

Borderlands 2 gör inte ett bra jobb med att förklara det för dig, men spelet har utmaningar – som den första gjorde – som kan lösas in för bonusstatistik. Utmaningar inkluderar saker som att döda X-mängden skags eller öppna X-mängden bytkistor.

Ju mer du slutför, desto fler tokens får du. Tokens kan spenderas på uppgraderingar av din statistik, inklusive pistolnoggrannhet, närstridsskada, sköldkapacitet, maximal hälsa etc. De är otroligt användbara, men när jag insåg att de var en sak hade jag redan samlat tillräckligt för att spendera nästa 5 minuter fördela dem.


Några av dessa tips kanske inte passar för hur du spelar, men jag tror att alla är värda att överväga. Jag är säker på att ni alla kommer med egna tips också, så gärna dela dem.

Och glad valvjakt!


Borderlands 2: Den Kotaku Recension

Har du aldrig lyckats få ut dig ur ett kränkande förhållande? Borderlands 2 sparkade mig, tände mig i eld, tog alla mina pengar och jag kommer fortfarande tillbaka för mer. Mer ”