Skip to content

Ett enkelt Ni no Kuni-tips som hjälper dig att fånga dem alla

22 de maj de 2021

Jag är en sug för sidokvot i Ni nej Kuni. Jag klandrar frimärkena. I spelet, varje gång du gör en sidofråga, får du ett antal ”merit-stämplar” på ditt stämpel-kort, och om du fyller i ett kort kan du byta in det för power-ups. Ju hårdare sidquest, desto fler stämplar får du.

Detta system är bra. Så, så bra. Jag vet inte varför exakt, men jag kan inte få tillräckligt med stämplar.

En av sidoförfrågningarna i den andra staden Al Mamoon krävde att jag skulle spåra och fånga två specifika djur från världen – en liten lila Turbandit och ett vandrande banangrupp som kallas en ”Green Buncher” men som jag har tagit för att kalla Fighting Bananamonster.

Ibland i slutet av en kamp kommer en besegrad fiende att hänga runt i utkanten med hjärtan som kommer av huvudet. Det betyder att det är dags för dig att snabbt byta över till Esther och spela den en sång, och du kan bejaka den i ditt växande menageri av djur. Jag tar vanligtvis dessa när de kommer, men sidofrågan krävde att jag fångade två specifika djur. Jag hade redan en Turbandit, så det var dags att odla några Fighting Bananamonsters.

Det enda problemet var att jag var tillräckligt hög på att varje monster i öknens del av världskartan skulle springa ifrån mig när jag skulle närma mig. Det kan göra det svårt att köra Bananamonsters – de är inte så snabba, men när jag jagade dem, om man såg mig medan jag fortfarande var långt borta, skulle det ofta försvinna i tunn luft precis när jag fick det.

Vilket leder mig till min Ni nej Kuni tips, som jag upptäckte av misstag. Om du odlar monster och blir upptäckt, tryck bara på kvadrat eller triangel för att få fram en meny och återvänd sedan till spelet. Monsteret kommer att ”glömma” det såg dig och återuppta ett vanligt gångmönster, vilket gör det till en film att fånga.

Visst, det är kanske mindre ett ”tips” och mer ett ”mindre fel / utnyttjande”, men när du är trettio minuter in i ett lantbruk och de dumma bananamonstrarna kommer bara inte att bli kär i dig oavsett vad, kanske du tycker det är mycket trevligt att veta. Det tog fortfarande ungefär en halvtimme eller mer jordbruk, men så småningom fick jag den Fighting Bananamonster, och jag vände mig i sidofrågan för några söta, söta meritfrimärken.

Så där är det: Min Ni nej Kuni dricks. Om du vill ha en massa andra användbara tips, gå kolla in Jason tips artikel. Okej, brb, ska hämta fler frimärken.