Skip to content

Det finns en hel jävla berg-och dalbana som gömmer sig i Borderlands 3

15 de maj de 2021

Det är så lätt att sakna saker som gömmer sig precis under näsan, särskilt i ett så stort videospel som Borderlands 3. Jag lyckades till exempel hitta mikrobryggerifängelset som är helt frivilligt. Men jag saknade helt den här fullt fungerande berg-och dalbana som du kan åka, trots de dussintals timmar jag har spenderat spelet. Från och med i morse har jag nu åkt denna berg-och dalbana. Du borde också.

Jag varnade för dess närvaro av ett inlägg på Borderlands 3 subreddit från en användare som lät lika upprörd att de inte tidigare visste om det. ”Varför blev jag inte medveten om en så cool sak?”Frågade användaren __JinxY__ universum och lade upp en video av en karaktär som kör en berg-och dalbana i spelet och skjuter mål längs spåren. Omedelbart inser jag att berg-och dalbanor är fantastiska oavsett sammanhang, skrek jag genast samma sak på min dator. Sedan startade jag upp min Borderlands 3 spara för att hitta det själv.

Underlägget är inte ens så dolt. Det är precis utanför misshandlad väg i Splinterlands, en region i Pandora du besöker sent i spelet medan du är på jakt efter att rädda en annan karaktär. Eftersom du kommer till Splinterlands mitt i en uppdragskedja som gör att du kör mycket, är det frestande att bara göra en linje för det huvudsakliga uppdragsmålet – som är en huggbutik över kartan – och ignorera allt annat. Pandora är också en öken, så det finns inte mycket att fånga ögat när du är på väg.

Kompletterare (och Burning Man-deltagare, antar jag) vet dock att öknen är exakt där man skulle gå för att hitta intressanta saker. Du kan hitta den antingen av en slump eller om du brukar hitta alla Typhon-loggar som är dolda på varje karta. Om du gör det kommer du så småningom att befinna dig vid foten av ett trapphus nära Splinterlands centrum. Trapphuset leder upp till en jävla berg-och dalbana. Med inget annat sammanhang.

För det här är Borderlands, det finns några killar att skjuta först, men kom förbi dem och du är fri att gå ombord på berg-och dalbana, skjuta mot spaken som startar den och ha kul att försöka träffa målen på banan. Slå på dem alla så låser du upp ett rum med lite sött byte.

Jag älskar att detta verkar vara här utan någon anledning än att det är coolt. Jag hittade inte ett sidouppdrag i närheten, skickades inte hit på en huvudberättelseuppdrag och var annars okunnig om dess existens i nästan en hel månad efter att spelet släpptes trots att jag igen hade spelat det här spelet i många timmar. Du kan inte ens kalla det ett påskägg, för det är inte som att det är så gömt. Allt du behöver göra är att avvika lite från den direkta vägen under berättelsen och du kommer att krascha in i den. Men kanske såg du, som jag, inte det förrän någon gjorde vänligheten att visa det för dig. Om jag kan spara dig ångest att missa en berg-och dalbana där du trodde att det inte fanns någon, är det allt värt det.