Skip to content

Dessa massiva Joy-Cons är det bästa sättet att spela Monster Hunter Rise

17 de juni de 2021

Jag har ägt en Nintendo Switch sedan lanseringen, och kombinationen av den inkluderade Joy-Cons i kombination med en Pro Controller har räckt för att njuta av de flesta spel. De två uppsättningarna styrenheter upprätthåller visionen att denna konsol kan leverera samma upplevelser när den dockas till en massiv vardagsrums-TV eller hålls mellan mina händer.

Men vissa spel stör den magin, och spelet som krossade illusionen för mig var Monster Hunter Rise.

Det beror inte på att spelet lider av prestandaproblem mellan konsolens två lägen. Faktiskt, Monster Hunter Rise verkar fungera smidigt i båda konfigurationerna, oavsett var jag spelar det. Dess hur Jag spelar spelet som bad om en förändring.

I dockat läge är Pro Controller det bästa sättet att spela. Den stora spelkontrollen gör det enkelt att manipulera spelets flera genvägar, nya Silkbind-attacker och komplexa spelstilar från de bästa vapen i Monster Hunter Rise som byxan eller bågen. Det är enkelt att växla mellan flera axelknappar, analoga pinnar, knappar och D-pad på den stora Pro Controller – särskilt med många års muskelminne på liknande spelkontroller.

I handhållet läge på de mindre Joy-Cons kändes det lite mer besvärligt att dansa runt med mina tummen och pekfingrar. Eftersom Monster Hunter Rise använder rikligt med båda avtryckarknapparna, jag var ofta tvungen att hålla mitt pekfinger och långfinger i en besvärlig position för att slå dem båda med precision. Det är ett obekvämt grepp jag aldrig har behövt anta för något annat spel. Det är synd eftersom de små styrenheterna är det enda som tar mig tillbaka till verkligheten jag spelar Monster Hunter Rise på en liten mobil enhet.

Det behöver dock inte kännas så.

Min lösning att göra Stiga känns lika bra i mina händer som det gör ihop med min stora TV och en Pro Controller är en lika stor uppsättning styrenheter: Hori Split Pad Pro.

Vad är Split Pad Pro?

Hori Split Pad Pro är ett par kontroller som fäster vid sidan av Switch precis som Joy-Cons. Varje hälft av Split Pad Pro härmar vänster och höger sida av en kontrollerlayout som liknar Nintendos Pro Controller.

För en känsla av skala, var och en halv av Horis skapelse är ungefär lika stor som två Joy-Cons som sitter sida vid sida. De är fristående från konsolen och placerade nära en Pro Controller och är nästan lika stora. Spelplattorna är också lika breda som själva brytaren.

En Split Pad Pro bredvid två Joy-Cons och en Pro Controller

Vad du får för den extra heftet är en duo av kontroller som efterliknar proportionerna till en Pro Controller, förutom att de hänger utanför sidorna av din Switch. (Trots deras större fotavtryck har dessa styrenheter inte batterier, så de måste vara bundna till din konsol.)

När jag först kopplade dem till min Switch kände jag att jag kanske gjorde ett misstag. Jag var inte säker på om större storlek var värt möjligheten till en bekvämare upplevelse. Inom några minuter smälte dessa rädslor bort. Jag älskar min stora son.

Är Hori Split Pad Pro värt det?

Förra året skrev min kollega Russ Frushtick en glödande Hori Split Pad Pro-recension som jag avfärdade vid den tiden, men det var innan jag stötte på ett spel som var värt att slå två hangarfartyg på sidan av min Switch. Med andra ord hade jag inte börjat spela Monster jägare Stiga.

Jag har ganska stora händer och jag visste som en veteran Monster Hunter-spelare att det här spelet skulle kräva lite skicklighet. Med detta i åtanke tillbringade jag större delen av de första timmarna med att spela spelet dockat och använda min Pro Controller. En gång började jag känna mig mer bekväm med Monster Hunter Rises nya mekanik, som det utmärkta Wirebug-systemet, ville jag njuta av spelet i soffan eller i sängen. Det var då jag stötte på ett problem.

Jag märkte att det var mycket svårare att hålla jämna steg med några av de mer utmanande jakterna med de små Joy-Cons. Muskelminnet jag byggde upp på Pro Controller översattes inte så lätt som jag hoppades.

Hori Split Pad Pro på Nintendo Switch

Till exempel, som en lansspelare måste jag göra reaktioner med delade sekunder för att blockera stora attacker, utföra motattacker och byta igenom objekt. För att göra det lurar jag ständigt med axelknapparna. På en Pro Controller finns det tillräckligt avstånd mellan de fyra knapparna på kontrollens ovansida för att göra det enkelt att slå dem. På en Joy-Con känns axelknapparna trånga. Det är svårare att med säkerhet slå dem i följd utan att hålla omkopplaren obekvämt.

Jag ville verkligen hitta ett sätt att njuta av min tid på att spela Monster Hunter Rise medan du är i handhållet läge, men det var inte det att kontrollera spelet med Joy-Cons. Hori Split Pad Pro visade sig vara den lösning jag letade efter.

Detta större par kontroller fick glädjen i Monster Hunter att känna sig mer tillgänglig när som helst. Med det behöver jag inte äventyra bärbarhet för spelbarhet. Jag kan bekvämt och säkert spela spelet i handhållet läge utan ett besvärligt grepp. Split Pad Pro känns nära den upplevelse jag får med Pro Controller, men jag får hålla Switch i mina händer.

Jag älskar också Split Pad Pro’s ytterligare knappar.

Varje hälft av styrenheterna har en programmerbar knapp på baksidan som jag kan slå med mitt ringfinger. Även om de bara kan mappas till knappar på varje specifik hälft, tyckte jag att de var särskilt användbara när jag slog runt monster och utför specifika kommandon.

Baksideknapparna på Hori Split Pad Pro

Tack vare de två extra knapparna kan jag hålla båda tummarna på de analoga pinnarna medan jag använder mina ringfingrar för att slå viktiga knappar som gör att jag snabbt kan läka eller utlösa en genväg. Jag behöver inte längre släppa de analoga pinnarna – och eventuellt förlora mitt monster – för att trycka på en viktig ansikts-knapp eller genväg på D-pad. Det finns också en turbo-knappfunktion, men jag har inte hittat någon användning för den i Monster Hunter Rise.

Jag har blivit så vana vid att använda dessa bakåtknappar att det är mitt favorit sätt att spela spelet i handhållet läge nu Monster Hunter Rise.

Jag är nyfiken på om dessa större styrenheter kommer att påverka hur II reser med omkopplaren – när vi reser säkert blir det vi kan göra igen.

De tuffare styrenheterna gör Switch för stor för min Chrome Industries ryggsäck som verkar skräddarsydd för att bära en Switch i sina fickor. Detsamma gäller nästan alla Nintendo Switch-väskor som finns. Det finns inte många Hori Split Pad Pro bärväskor på marknaden, men de som du kan hitta verkar ta hänsyn till den extra vertikala höjden på de analoga pinnarna och D-pad.


Den bästa handhållna styrenheten för Monster Hunter Rise

Hori Split Pad Pro kommer utan tvekan att få din Nintendo Switch att se större och läskigare ut. Vad du tappar i släthet får du i funktionalitet. Med Hori Split Pad Pro, Monster Hunter Rise känns lika bra i mina händer som den strålar från mitt vardagsrums-TV. Jag tror inte att jag kommer att spela andra Switch-spel i handhållet läge utan det nu.